Страви на десерт: готуємо солодку піцу з фруктами

20.09.2020 15:55 Корисно
фото russianfood.com фото russianfood.com
Піцу можна робити не тільки з ковбасою і сиром, але і з фруктово-ягідною начинкою. Чудовий варіант десерту до чаю.

Знадобляться для тіста:
вершкове масло – 100 г,
сметана – 120 г,
цукор – 70 г,
пшеничне борошно – 325 г,
розпушувач – 0,5 ч. л.,
ванілін – 1–2 г;
для начинки:
яблука – 2 шт.,
ягоди (будь-які, навіть заморожені) – 150 г,
шоколад – 30 г.

Розм’якшене вершкове масло порубати ножем, додати до нього сметану, цукор, щіпку ваніліну і перемішати все в однорідну масу. Всипати просіяне борошно, змішане з розпушувачем, і замісити однорідне тісто. Скачати його в кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати на годину в холодильник. Після того, як воно постоїть і охолоне, розкачати тісто в пласт за розміром форми товщиною приблизно 0,5 см.

Форму для випікання змастити вершковим маслом, викласти туди тісто (бортики робити не потрібно), а зверху розкласти порізані скибочками яблука та інші ягоди-фрукти. Ще на них можна додатково посипати будь-які подрібнені горіхи.

Розігріти духовку до 180 градусів і поставити туди піцу на 25 хвилин. Коли вона спечеться, вийняти, дати охолонути і перед подачею посипати зверху тертим шоколадом.

Читайте також Омлет по-італійському: готуємо фрітатту з кабачками