Страви з гарбуза: готуємо оладки та деруни

28.01.2020 08:00 Корисно
фото ranok.ictv.ua фото ranok.ictv.ua
Урізноманітніть своє меню — приготуйте з гарбуза поживні і смачні оладки та деруни. А оскільки гарбуз поєднується практично з будь-яким продуктом, додавати до нього можна що завгодно. Головна умова — гарбуз має бути основним інгредієнтом.

Пишні оладки з гарбузом на кефірі


фото iamcook.ru

Знадобляться:
гарбуз – 200 г,
кефір (нежирний) – 100 мл,
яйця – 1 шт.,
борошно – 3 ст. л.,
сода – 1 ч. л.,
цукор – 1 ст. л.,
сіль – за смаком.

Гарбуз почистити від шкірки й натерти на дрібній тертці у велику миску. Якщо гарбуз дуже водянистий і виділяє багато рідини, його можна віджати. Влити до гарбуза кефір (він має бути злегка підігрітим), вбити яйце, додати сіль, цукор, перемішати. Просіяти невеликими порціями борошно й замісити тісто на оладки, воно має вийти як густа сметана. Додати соду, знов перемішати. Дати тісту постояти хвилин 30. Розігріти у сковороді олію і невеликими порціями, за допомогою ложки, викладати тісто й обсмажувати оладки з обох боків. Готові оладки викласти на паперову серветку, щоб вона ввібрала залишки олії. Подавати на стіл зі сметаною.

Оладки з гарбуза із сиром


фото iamcook.ru

Знадобляться:
гарбуз – 100–150 г,
сир твердий – 100 г,
борошно пшеничне – 120 г,
борошно кукурудзяне – 80 г,
яйця – 1 шт.,
кефір – 150 мл,
сіль – за смаком,
паприка мелена – 1 ч. л.,
сода – 1/3 ч. л.,
олія – для смаження.

Гарбуз почистити від шкірки й натерти на дрібній тертці, сир теж натерти на дрібній тертці. У злегка підігрітий кефір вбити яйце, розмішати, просіяти все борошно, добре перемішати і залишити постояти на 30 хвилин. Потім додати натертий гарбуз, сир, сіль і паприку, соду й ретельно перемішати. Розігріти на сковороді олію і викладати столовою ложкою тісто. Обсмажити з обох боків. Готові оладки краще викладати на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир. Подавати такі оладки краще зі сметаною або з будь-яким несолодким соусом.

Деруни з гарбуза та кабачків


фото iamcook.ru

Знадобляться:
гарбуз – 250 г,
кабачки – 1 шт.,
яйця – 2 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
борошно пшеничне – 5–6 ст. л.,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
зелень (за бажанням) – кілька гілочок,
олія – для смаження.

Гарбуз і кабачки почистити від шкірки й натерти на грубій тертці, якщо виділилося багато рідини, її віджати. Цибулю почистити від лушпиння, дрібно порізати й додати до гарбузово-кабачкової маси, туди ж вбити яйця і перемішати. Всипати борошно, додати дрібно порізану зелень, посолити й поперчити за смаком. Розігріти у сковороді олію і викладати туди порційно столовою ложкою овочеву масу. Обсмажити з обох боків до зарум’янювання. Після смаження можна викласти на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Подавати на стіл зі сметаною або будь-яким підходящим соусом.

Деруни з гарбуза з картоплею


фото iamcook.ru

Знадобляться:
гарбуз – 200 г,
картопля – 3 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
яйця – 1 шт.,
борошно – 1–2 ст. л.,
зелень – за бажанням,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
олія – для смаження.

Гарбуз і картоплю почистити від шкірки, натерти на грубій тертці, викласти в миску, додати борошно та яйце, посолити й поперчити за смаком. За бажанням можна додати будь-яку свіжу зелень за смаком, дрібно її порізавши. Маса для дерунів не повинна бути рідкою, тому густоту можна регулювати борошном. Розігріти на сковороді олію, викласти туди столовою ложкою масу й обсмажити з обох боків до золотистої скоринки. Подавати на стіл зі сметаною.