Сучасна підлога: що пропонують виробники

Promo
30.03.2021 11:01 Корисно
До вибору покриття для підлоги підходять дуже ретельно, адже це та база, на якій буквально тримаються наші будинки та бізнес-приміщення. Наскільки б автентичними не були дерев’яні дошки, сучасна людина прагне докладати мінімум зусиль для монтажу та догляду за інтер’єром. До того ж пропозиції в цьому сегменті ринку дуже привабливі з погляду заощадження, дизайну й навіть екологічної та власної безпеки.

Лінолеум

Цей матеріал — довговічний і міцний, не деформується, простий у догляді, за своїми практичними та естетичними характеристиками підходить для використання в будь-яких приміщеннях. Розрізняють дві великі групи лінолеумів за призначенням:

1. Комерційний (громадські місця, виробничі приміщення). У цій категорії вирізняють два типи покриття, які мають свої особливості:

- гомогенне — ідеальне для навчальних, лікувальних закладів, офісів. Наприклад, гомогенний лінолеум Tarkett можна швидко відновити після надмірної експлуатації, не міняючи всю підлогу. Він складається з одного шару речовини, до якої входить ПВХ та пластифікатори, і захисного лаку, що підтримує зовнішній вигляд у належному стані та полегшує чищення;

- гетерогенне — багатошарове покриття, яке не змінює зовнішніх властивостей протягом усього часу експлуатації, а також не деформується, не потребує спеціальних засобів для догляду. Такий лінолеум стелять у виробничих приміщеннях, спортивних залах тощо.

2. Побутовий, розрахований на експлуатацію у квартирах і будинках.

Строк служби лінолеуму становить 25 років за умови правильного укладання та експлуатації.

Ламінат

Це високотехнологічне покриття складається зі щільно пресованої плити з дерев’яних волокон, паперу, обробленого спеціальними речовинами (смолами), декоративного й захисного шарів. Ламінат простий в укладанні, надійний, стійкий до деформації, механічних пошкоджень, вм’ятин від меблів.

Покриття продається у вигляді дошок, які мають різну товщину, ширину, довжину. Від першого параметру залежить міцність ламінату: чим він товщий, тим більші навантаження витримає.

Дошки з’єднуються за допомогою спеціальної замкової системи TC-Lock. Замки додатково оброблюють силіконовою мастикою, щоб підвищити опір волозі.

Паркетна дошка

Таке покриття важко відрізнити від паркету, але коштує воно набагато дешевше, простіше в укладанні й догляді. До того ж новітні технології дали можливість значно заощадити на використанні цінної деревини, яка повільно відновлюється у природі.

Власне, шар із дуба, бука, ясена чи іншого дерева викладається невеликою товщиною та відіграє тільки декоративну роль. Основна ж конструкція складається із хвойних брусків та шпону. Усі шари збираються так, щоб волокна кожного йшли перпендикулярно один до одного, завдяки чому паркетна дошка не має щілин, надзвичайно міцна, їй не загрожує деформація.

Це покриття вирізняється надзвичайно великим вибором стилістичних рішень: різноманіття кольорів, гра з відтінками та їхніми переходами, підкреслення краси деревини, спеціальне зістарювання та багато інших прийомів.

Теги: