Усе, що ви не знали про лазерну епіляцію та соромились запитати

22.11.2021 11:52 Корисно
Фото: esteticderm.lviv.ua Фото: esteticderm.lviv.ua
Хто з жінок не мріє про розкішне хвилясте волосся? Усі – але за однієї умови: що воно буде рости там, де йому належить, а от в інших місцях – зась! Як позбутися волосся там, де воно не потрібне, – на довгий строк, безболісно та без шкоди для здоров’я? Існують варіанти.

Бритва для гоління, спеціальні креми з «хімією», електричні епілятори, віск, пінцет, смола або цукор – в арсеналі майже кожної жінки є свій спосіб боротьби з підступними волосинами, які ростуть не там, де треба: від лиця до ніг. Термін дії в кожного з вищеназваних способів свій – від тижня до місяця, але всі вони мають один не дуже приємний недолік: травмують верхній шар шкіри, і вона починає захищатися – збільшує мертві клітини, у результаті шкіра стає грубішою. А головне – всі ці способи знищують лише саму волосину, а її цибулину залишають, тому вона залюбки виростає знову.

Більш надійним способом позбутися зайвого волосся є лазерна епіляція, адже тут діє інший принцип: руйнується цибулина, з якої росте волосина, разом з капілярами, що її годують, та навіть клітинами-попередниками. Але щоб ця процедура була дієвою та безпечною, варто знати та дотримуватися декількох правил.

Правила лазерної епіляції

Не рекомендують робити епіляцію:

  1. Якщо у вас цукровий діабет, варікоз, герпес, псоріаз або екзема в гострій формі чи онкологічне захворювання; якщо ви вагітні або годуєте дитину.
  2.  Якщо у вас дуже засмагла шкіра, або ви нещодавно відвідували солярій (у цьому разі краще почекати декілька тижнів).
  3. Якщо ви приймаєте антибіотики.
  4. Якщо вам «заважають» білі або сиві волосини, адже лазерний промінь нагріває волосину та її цибулину за рахунок меланіну (це пігмент, який забарвлює волосся); якщо волосина його не має, то й результату не буде.  

Головне – звертатися тільки до спеціалізованих клінік, де працюють досвідчені фахівці: тільки в такому випадку вам підберуть програму дій залежно від ваших особливостей. Знайти процедуру лазерна епіляція Харків  не складно, щоб вирішити проблему зайвого волосся професіонально, якісно та безболісно.

Результат та переваги лазерної епіляції

Часто доводиться чути, що лазерна епіляція позбавляє від небажаного волосся раз і назавжди. Це не зовсім так. По-перше, за один сеанс можна позбавитися тільки тих волосин, які знаходяться в стані активного росту. Але через деякий час «прокинуться» інші, сплячі, цибулини, і з’являться нові волосини.

Саме тому фахівці попереджають, що потрібно від 6 до 10, а в деяких випадках – і до 15 сеансів: все залежить від зони епіляції, гормонального фону, товщини та кольору волосся. Процедури повторюють через 1–1,5 місяця. Ефект від лазерної епіляції тримається все життя лише в деяких випадках, частіше – 4–-6 років. Потім курс доведеться повторити, але в скороченому вигляді, адже з кожним застосуванням лазера волосини стають тоншими та слабкішими.

На перший погляд це здається клопіткою чи дорогою справою, але порівняйте вартість процедур та час, який ви витрачаєте на депіляцію, – і ви зрозумієте, що лазерна епіляція того варта.

 

Автор: Ірина Мнішек