Установка пам’ятників із чорного граніту в Харкові

Promo
14.12.2021 14:07 Корисно

Установлення пам’ятника або меморіального комплексу на цвинтарі так само важливе, як і якість матеріалів, з яких зроблено сам пам’ятник. У разі неправильного монтажу або недотримання правил установлення, хрест або надмогильна плита можуть руйнуватися під впливом природних процесів і, в принципі, незабаром деформуватися або впасти.

Щоб уникнути цього, професійні майстри ні в якому разі не радять самостійно установлювати пам’ятник, тим паче, якщо відсутні навички та досвід у цій справі. Тому в цьому питанні все ж таки краще не економити і довіритися професіоналам.

Якісна установка пам’ятників у Харкові має враховувати деякі моменти та правила:

  1. Установлення повинне проводитися тільки в суху пору року: найкраще підійде період від пізньої весни до ранньої осені. Не рекомендується проводити монтаж узимку, на мерзлий ґрунт, сніг та мокру землю. У результаті усадки пам’ятник може нахилитися;
  2. Монтаж на щільний ґрунт: не можна встановлювати важкі гранітні конструкції одразу після поховання. Має пройти від півроку до року, коли ґрунт дасть усадку, найкраще після дощів та снігу за повного висихання;
  3. У разі демонтажу старого пам’ятника і встановлення нового, необхідно ретельно підготувати та вирівняти поверхню. Якщо ґрунт м’який, наприклад, пісок, потрібен додатковий щільний шар.

Установлення пам’ятників у Харкові та області найчастіше відразу пропонується у майстерні як додаткова послуга та зазвичай безпосередньо супроводжується доставкою.

Коли та де найкраще замовляти встановлення пам’ятників у Харкові?

Основна кількість замовлень на установку припадає на початок і середину весни. Більшість людей хочуть поставити пам’ятник після зими, але перед великодніми святами. Через це створюються черги і знайти справді професійних виконавців у цей період не так просто.

Тому основна порада: робити замовлення на виготовлення восени чи взимку, з установленням на весну. У деяких майстернях для цього існує послуга безплатного зберігання на зимовий період. У цьому випадку клієнт нічого не втрачає, а лише виграє з огляду на можливу інфляцію та зростання цін.

Така послуга доступна і в мережі Argest Stone, яка може запропонувати виготовлення великого асортименту гранітних меморіальних комплексів, пам’ятників та хрестів, а також здійснює доставку та встановлення пам’ятників у Харкові та області. В Argest Stone працює кілька професійних бригад із встановлення, які зможуть впоратися з будь-яким поставленим завданням. Майстерня також надає гарантію 10 років на всі вироби.