В яких галузях слід шукати працю в Західній Європі?

Promo
21.09.2022 13:55 Корисно
Ситуація в Україні, враховуючи триваючі воєнні дії, змусила велику кількість людей покинути ці території. Однак коли ви перебуваєте в еміграції, то повинні щось робити і мати гроші на своє утримання. Робота в Європі — це велика кількість галузей, в яких люди з України можуть знайти роботу. Проте виникає питання, що саме дасть найбільші шанси на успіх. Давайте розглянемо, які галузі потребують працівників.

Скільки українців перетнуло кордон з Польщею?

24 лютого 2022 року мала місце агресія росії проти України. Від початку війни польсько-український кордон перетнули понад два мільйони біженців, згідно з даними, оприлюдненими Прикордонною службою. Переважна більшість з них — це жінки та діти. Робота в Європі — це можливість для цих людей забезпечити собі нормальне життя. У багатьох спеціалізованих звітах можна знайти інформацію про те, в яких галузях варто шукати роботу, щоб максимізувати шанси на працевлаштування. Варто підкреслити, що так великий приплив нових людей — це можливість для європейського ринку праці. Це може привести до появи нових посад. Враховуючи профіль біженців, це можуть бути переважно жіночі вакансії.

Які галузі пропонують найбільші можливості працевлаштування?

Якщо мова йде про галузі в Європі, де існує висока ймовірність працевлаштування, то здоров'я та турбота виходять на перший план. Жінки з медичною освітою можуть розраховувати на дуже хорошу роботу. Умовою є, звичайно, володіння мовою країни, в якій ви хочете працювати. Важко уявити лікаря чи медсестру, які не можуть знайти спільну мову з пацієнтом. Також великі шанси на працевлаштування мають ті, хто виконує роботу, пов'язану з доглядом за людьми похилого віку. Спостерігається тенденція постійного старіння Європейського суспільства. Тому не дивно, що потрібні фахівці, які могли б доглядати за хворими людьми, яким важко пересуватися та які мають проблеми з пам'яттю. Можна з впевненістю сказати, що робота в Європі чекає на таких людей.

На яку роботу можуть розраховувати чоловіки?

Якщо мова йде про типову чоловічу роботу, то також існують можливості працевлаштування. Електрики без особливих проблем знайдуть роботу. Спостерігається дефіцит таких працівників. Те саме стосується мулярів і покрівельників. На жаль, війна в Україні призвела до того, що багато чоловіків, які виконували такі роботи, повернулися на батьківщину. У результаті європейський ринок залишився без професіоналів. Тож немає нічого дивного в тому, що ремонтно-будівельній галузі потрібні нові працівники.

Чи можете ви розраховувати на роботу в транспортній галузі?

Галуззю, в якій спостерігається дефіцит кадрів, є транспортна галузь. Як і у випадку з ремонтно-будівельною галуззю, війна в Україні значно погіршила ситуацію. У цій галузі працюють переважно чоловіки, які боролися за свободу. Тому робота в Європі означає широкий вибір вакансій для водіїв. Велика кількість вакансій стосується водіїв вантажівок, яких явно бракує. Варто підкреслити, що це професія, яка гарантує дійсно гідний заробіток. Ви можете працювати як на міжнародних, так і на внутрішніх маршрутах.

 

Автор: Інна Можейко