Ваша сантехніка: як обрати «начинку», щоб вона працювала

Promo
26.11.2021 10:30 Корисно
Фото: aqua-sovet.ru Фото: aqua-sovet.ru
Більшість з нас, обираючи сантехніку, звертає увагу насамперед на зовнішній вигляд та матеріали, а «начинка» сантехнічних приладів залишається поза увагою. Але її безперебійна робота залежить від того, наскільки уважно ви підійшли до цього питання.

Ванна кімната – це саме те місце, де відбувається ваша «настроєність» на весь майбутній день, або – розслаблення після дня, який закінчився. Але про яку ранкову бадьорість чи вечірнє розслаблення можна говорити, коли зранку на підлозі ванної кімнати утворюється калюжа, тому що потік сифон, або ввечері після прийняття ванни вода витікає повільно, майже по краплинах, замість того, щоб щезнути майже миттєво. Це дратує майже так само, як тоненька цівка води, що біжить з бачка унітаза разом з вашими грошима з кишені. Сантехніка, яка погано працює, – це ще й ризик: можна не тільки свій ремонт зіпсувати, а ще й сусідам знизу нашкодити. Тому до вибору «начинки» для ванни та унітаза треба підійти відповідально і спочатку розібратися в тому, які види та системи існують та на що звернути увагу.

«Для неї»

Сифон для ванної – пристрій, який розв’язує відразу дві проблеми: забезпечує злив води і не пускає у ванну запахи з каналізації. Для того щоб цей пристрій виконував свої функції, потрібно розібратися з видами та особливостями конструкцій сифонів.

За функціональними особливостями вони поділяються на:

  1. Класичні – та сама пробка з ланцюжком, який відкривається-закривається вручну.
  2. Напівавтоматичні – з ручкою на переливі (варіант – відкривання-закривання регулюється поворотом кришки).
  3. Системи clic-clac (найсучасніша) – закриваємо злив, натиснувши на кришку; натискаємо повторно – і вода витікає.

Фото: sovety-vannoy.ru

За конфігурацією:

  1. Колінний – масивний, але чистити його можна рідко; запах не проходить завдяки гідрозатвору.
  2. Пляшковий – з відстійником у нижній частині, який легко чиститься. Гідрозатвор тут утворюється в нижній частині пляшки.
  3. Сифон-гофра – складається з однієї гофрованої пластикової трубки у формі латинської S. Перевага – рухливість, недолік – непрактичність: гофру складно чистити, зате легко замінити на нову.
  4. Плаский тип – для відстані під ванною менше 15 см.

Сифони для вашої ванни можна знайти на сайті інтернет-магазину eurokonus.com.ua/syfony .

«Для нього»

Фото: srbu.ru

Головне правило туалетної кімнати – це ідеальна робота зливного бачка. Більшість сучасних унітазів – це компакт-варіант із фаянсу, коли бачок установлюється на його полицю, а кнопка пуску води знаходиться зверху. У ньому працює система зливу типу «груша»: натискаєте кнопку, шток тягнеться вгору, «груша» виходить із сідла, звільняючи шлях воді. Складного нічого немає, але часом якась частина механізму може вийти з ладу.

Запчастини для вашого унітаза можна знайти тут: еurokonus.com.ua/aksessuary-dlya-unitazov .

Там ви можете купити також необхідні аксесуари для туалетної кімнати. Зверніть увагу, що в цьому інтернет-магазині діють гнучкі системи знижок, є акційні пропозиції, в асортименті представлені всі провідні бренди, а кваліфіковані менеджери готові проконсультувати вас з будь-якого питання, пов’язаного з вашою майбутньою покупкою.

Автор: Ірина Мнішек