Великодній рецепт: готуємо ліниву паску

30.04.2021 15:20 Корисно
Фото russianfood.com Фото russianfood.com
У цьому рецепті не потрібно довго вимішувати тісто – саме тому приготування паски сподобається тим, хто не хоче довго возитися з тістом.

Знадобляться:
яйця – 4 шт., 
дріжджі пресовані – 50 г,
молоко – 1 склянка (200 мл),
цукор – 1 склянка,
цукор ванільний – 1 пакетик,
сіль – 0,5 ч. л.,
цедра лимона або апельсина – 1 ч. л., 
вершкове масло – 100 г, 
соняшникова олія – 2 ст. л.,
борошно – 4 склянки,
родзинки,
цукати – 100 г.

Для такої кількості інгредієнтів знадоб­ляться три формочки по 14 см або дві по 18 см. Стінки формочок змастити вершковим маслом, на дно покласти кружальця з промасленого паперу для випічки. Просіяти в миску борошно. Розтопити вершкове масло, остудити його, щоб воно не було сильно гарячим, додати туди 2 ст. л. соняшникової олії. Розтерти яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю. У теплому молоці розвести дріжджі. У яєчно-цукрову суміш вилити молоко з дріжджами і розтоплене вершкове масло.

Читайте також Рецепт на Великдень: готуємо паску «Духову»

Збити масу міксером або блендером. Додати просіяне борошно, ще раз перемішати міксером. Родзинки та цукати промити, обсушити, трохи посипати борошном, додати в тісто і перемішати ложкою. Підготовлені формочки поставити на деко. Розлити тісто в форми, накрити зверху рушником і залишити підходити на 3–4 години.

Коли тісто підніметься, поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30–40 хвилин (час приготування ще залежить від духовки). Якщо верх пасок припікається, накрити його фольгою хвилин через 15–20. Готові паски вийняти з духовки і охолодити на решітці, накривши рушником. Потім прикрасити зверху глазур’ю.

Автор: Вероніка Добриня