Відпустка у Туреччині: коли і куди краще летіти протягом року

Promo
08.07.2021 15:28 Корисно
Туреччина — багатогранна країна, де кожен мандрівник може підібрати формат відпочинку до душі. Головне, що тут є чим зайнятися в будь-яку пору року, отримавши максимум вражень від поїздки. Куди саме та за якими розвагами їхати до Туреччини? Про це ми поговоримо в сьогоднішньому огляді!

Туреччина навесні

Перша половина весни належить до низького сезону, тому поїздка до Туреччини буде особливо вигідною. Найсвіжіші тури в цьому напрямку можна подивитися на сторінці https://bronix.ua/tours/turkey. Якщо хочеться тепла — обирайте міста на півдні країни, де повітря прогрівається до +17 градусів в березні і до +24 в травні.

На початку весни варто поїхати до узбережжя Босфору, щоб помилуватися на щорічну міграцію диких дельфінів. Також в березні можна відвідати Міжнародний стамбульський кінофестиваль. Квітень варто присвятити пішим прогулянкам по Мармарису, огляду пам’яток інших південних міст. У травні починається пляжний сезон на курортах, що виходять до Середземного моря.

Туреччина влітку

У першій половині літа спостерігається стабільно тепла і сонячна погода, купальний сезон поширюється на курорти Егейського моря. Цей час підходить для тих, хто не любить надмірну спеку, але хоче насолодитися купанням, водними видами спорту, екскурсіями.

Друга половина літа спекотна (до +36 градусів), температура повітря в різних регіонах країни відрізняється не сильно. Обирайте невеликі пляжні курорти в оточенні лісів, наприклад, Сіде або Мармарис. У цю пору року ціни в Туреччині найвищі.

Автор: Олена Загребельна