Ворота для вашої садиби: вибираємо вдумливо

Promo
18.03.2021 12:27 Корисно
viking-metal.com.ua viking-metal.com.ua
Якщо театр починається з вішалки, то ваше житло – будь то будинок або дача – з воріт: це перше, що бачать ваші гості, і те, за чим судять про вас сусіди. Як зробити так, щоб вони були зручними в користуванні, бюджетними та до того ж – гармоніювали з житлом?

Безглуздий вигляд має скромний дачний будиночок із силікатної цегли і солідні високі ковані ворота зі стовпами з облицювальної цегли. Або – вишуканий фасад будинку з претензією на класику і дерев’яні ворота в еко-стилі. Тому перше, з чим варто визначитися, – це стиль. Від нього часто може залежати матеріал.

Фото: viking-metal.com.ua

Можливі варіанти

  1. Дерев’яні. Варіантів тут можна знайти безліч. Плюсом тут є саме дерево як традиційний матеріал і різноманітність варіантів. З мінусів – вони менш довговічні, менш вандалостійки, і навіть найякісніші вимагають систематичного та суттєвого догляду. До того ж вони завжди важчі, ніж, скажімо, ворота з профнастилу, і потребують надійнішої фурнітури.
  2. Ковані. Мають дуже статусний і багатий вигляд, особливо в поєднанні з деревом. Це дорогий варіант. Застосовні не у всіх ситуаціях – наприклад, коли зона двору розташована поруч з воротами: з вулиці через ажурне мереживо буде видно все, що відбувається у вас у дворі. Звичайно, є ще варіант з’єднати ковку з металом, але це не всім подобається.
  3. Металеві. Прості, міцні, надійні, довговічні – якщо якісні, то прослужать років 20. Але доглядати і фарбувати їх усе-таки треба. Це доволі поширений і стандартний варіант. Також вони можуть бути цільнолистові, фільончасті, за типом жалюзі, із сендвіч-панелей, з металевого сайдингу і нарешті – найбюджетніший і тому популярний варіант – з профнастилу.

Фільончасті металеві ворота. Фото:   viking-metal.com.ua

Металеві ворота в Харкові  виробляють різні фірми, але, якщо будете замовляти, варто звертати увагу на їх асортимент – тоді можна вибрати те, що відповідає вашим вимогам.

Обережно! Ворота відкриваються...

 По суті існує дві системи відкривання воріт: їх стулки можуть або розчинятися, або від’їжджати вбік. Кожна їх цих систем може бути автоматизована і кожна має свої переваги та недоліки.

  1. Двостулкова конструкція. Вона добре знайома всім – так відкриваються дверцята шафи. Щоправда, на відміну від шафи, ворота можна відкрити і всередину двору. Плюсом є простота монтажу і при відкритті всередину двору і хорошому засуві – підвищена антивандальність. З мінусів – вони вимагають значного простору: якщо відкриваються всередину, то займають багато місця у дворі, якщо назовні – то на виїзді. Якщо від воріт до дороги невелика відстань, то відкривати назовні небезпечно, оскільки огляду проїзної частини практично не буде. Ще один мінус – якщо такі ворота довго тримати відкритими, то з часом стулки починають провисати.
  2. Відкатна конструкція. Назва говорить сама за себе: ворота з коліщатками внизу по спеціальній рейці відкочуються вбік. До того ж на тому боці, куди вони відкочуються, у вас у дворі не повинно бути ніяких перешкод. Стулки тут провисати не будуть, а от лід, сніг або бруд можуть перешкодити відкриванню воріт, і механізм доведеться чистити. Монтаж їх непростий, тому новачкові не під силу. А от систему автоматичного відкривання на такі ворота встановити простіше, ніж на двостулкові.
  3. Розсувна конструкція. По суті така сама, що й відкатна, тільки тут у різні боки їдуть обидві стулки, а не все полотно, як у попередньому випадку.

У будь-якому випадку, вибираючи ворота, крім власних смаків та уподобань, варто ще прислухатися до думки професіоналів. Проаналізувавши пропозиції на ринку, варто звернутися в ту компанію, де, крім широкого асортименту якісної продукції, запропонують ще й якісний сервіс з установлення, а також гарантію і своєчасне сервісне обслуговування/ Наприклад, сюди: www.viking-metal.com.ua

Фото: viking-metal.com.ua

 

Автор: Ірина Мнішек