Заміна воріт у приватному будинку: що потрібно знати?

Promo
22.10.2021 15:30 Корисно
Старі ворота стали непридатними і потребують заміни? Тоді ось вам навігатор з питань, які можуть виникнути у вас на етапі планування заміни воріт і не тільки.

Заміна воріт у приватному будинку: що потрібно знати?

За останні 10 років на ринку України з’явилися такі різновиди воріт:

Двостулкові

https://worota.com.ua/page/raspashnye-vorota.html

Ось перелік матеріалів, з яких їх можна виготовити:

  • профнастил. Найпоширеніший матеріал, який використовують для покрівлі, огорож, воріт. Якість цього матеріалу не викликає сумніву: під впливом сонця не втрачає колір, не сприйнятливий до перепадів температур, з огляду на це не піддається корозії мінімум 5 років. Незважаючи на його доволі невелику вагу, профлист добре витримує навіть сильні пориви вітру. Крім того, саме профнастил має багатий колірний вибір, завдяки чому ворота мають дуже непоганий вигляд. Вартість профлиста залежить від його товщини, але в будь-якому разі вона залишається доволі бюджетною, порівняно, наприклад, з фільонкою.
  • цілісний металевий лист. Матеріал, який використовують з часів, коли ще не існувало альтернативних варіантів, але водночас він ніколи не втрачав своєї популярності. Найлогічніша причина, чому так склалося, – він простий, надійний, довговічний, його легко встановити своїми руками, якщо є бажання, можна швидко перефарбувати в будь-який уподобаний колір. Ворота з металу можна комбінувати з деревом і кованими елементами.
  • ковка. Не дуже популярний матеріал для створення воріт. Причина – висока вартість готових конструкцій і неготовність більшості господарів відкривати свою ділянку для загального огляду. Хоча з іншого боку, тих, хто віддає перевагу ковці, повністю влаштовує те, що за нею не потрібно доглядати – вона не іржавіє і не вигоряє. Загалом ворота з ковки практичні та привабливі. Як варіант, ковку поєднують з металевим листом і полікарбонатом.
  • фільонка. Це матеріал полюбився багатьом за свій зовнішній вигляд. Фільонка може бути виконана в різних стилях: у класичному, як плитка, як шоколадка, як ротанг.
  • дерево. Це не дуже затребуваний вид матеріалу для воріт, оскільки багато хто боїться, що за ним потрібно постійно доглядати і він схильний «грати» (в сиру погоду дерево ущільнюється, а в суху розсихається). Найчастіше дерев’яні ворота мають металевий каркас, який забезпечує їм триваліший термін служби.
  • полікарбонат. Так само, як і дерево, не сильно затребуваний матеріал. Найчастіше його використовують як невеликі вставні елементи, наприклад, на додаток до кованих або металевих воріт. Полікарбонат стільниковий має нетривалий термін експлуатації, хоча, за умови використання монолітного, ворота можуть служити до 12 років.
  • металеві труби. З такого матеріалу виготовляють так звані ворота «ранчо». Конструкції з металевих труб мають практично необмежений термін служби. Єдина специфіка, яка може бентежити майбутнього власника воріт-ранчо, – їх 100-процентна оглядовість і схильність до корозії (через 5–7 сезонів служби).
  • жалюзі. Це спеціальні металеві ламелі дуже добре пропускають світло і повітря. Ворота-жалюзі дуже красиві і мають легку вагу.

Відкатні

https://worota.com.ua/page/otkatnye-vorota.html

Цей тип воріт, який відкривається за допомогою відкочування стулки вздовж огорожі. Найчастіше їх обшивають такими матеріалами:

  • Профлистом.
  • Фільонкою.
  • Цільним металом.
  • Сайдингом.
  • Деревом.
  • Жалюзі.

Будь-який з названих типів воріт можна зробити автоматичними, оснастивши їх системою дистанційного керування.

Плюс-мінус – це і все, що вам потрібно знати, щоб правильно визначитися з вибором воріт і матеріалом для їх обшивки. Хороших покупок.