Зимова гума: види шин, як обрати підхожі покришки для авто

Promo
07.09.2021 10:42 Корисно
Зимова гума — запорука безпеки та комфорту їзди на автомобілі в холодну пору року.

Ще зовсім недавно взимку використовували звичайні літні шини, які виготовляли зі спеціальними шипами. Дані покришки демонстрували непогані результати на зледенілих та засніжених дорогах, але не могли забезпечити високий ступінь безпеки пересування.

Сучасна зимова гума є результатом багаторічних досліджень та практичних напрацювань, які були запроваджені у виробництво шинної продукції різними брендами.

Замовити зимову гуму ви можете в магазині «Асканія Шина». У великому каталозі на сайті https://ascania-shina.com/ua/shiny/zimnie кожен автовласник зможе підібрати відповідні моделі покришок для свого авто.

Головні особливості та характеристики

У процесі численних випробувань кожен виробник створює унікальні склади гумових сумішей, які наділяють автомобільні покришки такими перевагами:

  • висока еластичність за низьких температур;
  • нова зимова гума гарантує поліпшене зчеплення з різними видами дорожнього покриття;
  • асиметричний малюнок протекторної частини з великими канавками сприяє покращенню тягово-зчіпних властивостей гуми, поліпшенню розгону/гальмування під час їзди слизькими дорогами;
  • покришки — стійкі до аквапланування, оскільки протектор ефективно відводить снігову «кашку» та воду від місця контакту колеса з дорогою.

Шинна промисловість постійно розвивається, завдяки чому автовласники можуть купувати зимові покришки з підвищеними експлуатаційними параметрами з урахуванням особливостей конкретних автомобілів, кліматичних та погодних умов у регіоні.

Різновиди шин для зими

На сайті інтернет-магазину «Асканія Шина» https://ascania-shina.com/ua/shiny можна придбати три різновиди зимової гуми для авто:

  • Шипована. Такі моделі покришок призначені для вкрай суворого клімату або постійних поїздок за місто. Для виготовлення шин використовується дуже міцна гума, що забезпечує максимально ефективне утримання шипів. Шиповані моделі характеризуються підвищеними показниками зчеплення з засніженою дорогою, асфальтованою трасою або бездоріжжям. Єдиною особливістю вважається висока собівартість покришок та швидкий знос під час руху асфальтом або гравієм.
  • Нешипована (фрикційна). Ці шини підходять для міських доріг, які постійно очищають від снігу. Ця гума має більший ресурс пробігу під час руху на твердих покриттях.
  • Підшиповану. Такі зимові шини виконуються зі спеціальними отворами, куди за необхідності вкручують шипи. Покришки характеризуються відмінними експлуатаційними параметрами, а їхня єдина особливість — необхідність регулярної заміни шипів.

Як обрати підхожі зимові шини

Сучасний ринок пропонує великий асортимент зимової гуми різних брендів, яка відрізняється модифікацією. Щоб підібрати покришки, які ідеально підходили б для конкретного авто, важливо врахувати такі чинники:

  • жорсткість гумової суміші;
  • тип малюнку протекторної частини (хороші шини повинні виконуватися з «шашечками», розміщеними в шаховому порядку, ламелями та шипами за глибини каналів 8–10 мм);
  • кліматичні умови в регіоні;
  • манеру водіння конкретного автовласника.

Кожен вид зимової гуми забезпечує ті чи інші властивості: безпеку та надійність гальмування на засніжених дорогах, відведення води в сльоту, підтримання відмінної курсової стійкості та ін.

Автор: Олена Загребельна