Зимове взуття для чоловіків: як обрати зручне та довговічне

Promo
15.09.2021 16:00 Корисно
Фото: bestellen.com.ua Фото: bestellen.com.ua
Чоловіки, на відміну від жінок, не дуже охоче розстаються з речами, тому, обираючи зимове взуття, треба це врахувати. Оскільки чоловіче взуття для зими повинно «відслугувати» не один сезон, його треба обирати дуже прискіпливо.

Жінка може мати кілька пар взуття на зиму: чобітки, черевички, ботільони, на підборах та без них, для прогулянок на природі та для виходу «в світ» – і готова душу віддати за модні, навіть якщо вони незручні, – а чоловік  в першу чергу цінує зручність та довговічність. Тому, обираючи зимове взуття для чоловіків , треба саме це взяти до уваги.

Загальні рекомендації

До магазину краще приходити увечері: в цей час ваша ступня буде максимального розміру – і це гарантія того, що ваші нові черевики не будуть ввечері  вам тиснути. Приміряти зимове взуття краще на теплу шкарпетку.

Майбутні черевики варто одягти на обидві ноги – адже відомо, що у багатьох людей одна нога трохи більше другої. Обов’язково пройдіться по залу  - ви зрозумієте, чи буде вам у них зручно. Протестуйте каблук: він не повинен «від’їжджати» від вагою тіла.

На що звернути увагу при виборі зимового взуття

  1. Матеріал верху. Якщо віддаєте перевагу натуральній шкірі, проведіть по черевику нігтем: якщо він зроблений зі справжньої шкіри, залишиться слід, який зникне досить повільно, на відміну від штучної. Майте на увазі також, що штучна шкіра на дотик більш прохолодна, ніж натуральна.
  2. Матеріал підошви. Якщо вона зроблена з поліхлорвінілу, то попереджаємо: буде слизькою. Краще обрати термопласт з глибоким рельєфом: у такому зимовому взутті менше шансів впасти. Товщина підошви повинна бути не менше 1 сантиметра. Трохи зігніть підошву – якщо вона якісна, ви легко це зробите.
  3. Фурнітура. Вона повинна бути якісною, тому уважно придивіться до неї.
  4. Матеріал підкладки: зрозуміло, що натуральне хутро – краще; якщо це занадто дорого, можна звернути увагу на набивне хутро – там ворс натурального хутра приклеєний до штучної основи.
  5. Перевірте, щоб всередині черевика нічого не виступало – це гарантія того, що взуття не буде вам натирати.
  6. Перевірте шви та строчки: вони повинні бути рівними та акуратними, а «крок» зовнішньої строчки не повинен бути менше 2-3 мм (якщо строчка густіша, шкіра може розійтися по шву).
  7. Запах. Якщо він різкий, сильний та «хімічний» – це ознака того, що взуття неякісне.
  8. Уважно роздивіться блискавку: вона повинна доходити майже до підошви – так зручніше вам буде взуватися. Обов’язково повинен бути клапан – невелика смужка між ногою та блискавкою.
  9. Перевірте якість ті рівномірність забарвлення взуття: воно повинно бути рівномірним та насиченим.

Зрозуміло, що довговічність зимового взуття залежить від догляду за ним – тому варто запастися водовідштовхувальним засобом, кремом, блиском та щіточками.

Автор: Ірина Мнішек