Батько драконів з «Гри престолів» розповів у Харкові про їх народження

06.09.2018 10:31 Культура
Фото: Твоє Місто Фото: Твоє Місто
У перший день Х Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» відбувся майстер-клас Томаса Кучери, німецького творця спецефектів, представника міжнародної компанії Proxymondo, яка створює спецефекти для всесвітньо відомих телевізійних студій.

5 вересня стартував ювілейний Х Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко». І в перший день масштабного заходу відбувся майстер-клас відомого творця спецефектів Томаса Кучери. Майстер розповів учасникам фестивалю про всі етапи створення анімованих драконів у відомому серіалі «Гра престолів». Він зазначив, що для створення «дітей» Дейнеріс Буренародженої використовувалися образи з фільмів «Парк юрського періоду», «Прибулець», а також з природи: шипи драконів змалювали зі змії, а за основу тулуба взяли скелет голуба.

Дракони на екрані «оживають» у кілька етапів: створюється модель, анімується, накладаються тіні та світло і картинка виводиться на екран.

Фото: oblrada.kharkov.ua

Цікаво, що під час зйомок головні герої взаємодіяли в кадрі з ляльками, на яких була нанесена спеціальна розмітка «контрольні точки», місця, які згодом анімуються.

Робота аніматорів дуже копітка. Потрібно бути максимально уважним, пам'ятати про всі деталі, розповідає Томас Кучера. Адже створюючи дракона від декількох деталей на початку, їх кількість збільшується до мільйонів. Для того щоб змусити драконів рухатися і щоб це все виглядало максимально натурально, потрібно докладати всіх зусиль. І потрібно це робити в кожному етапі роботи, тобто в анімації, накладанні текстур тощо, зазначив Томас Кучера.

А ось розкривати секрети сюжету нового сезону «Гри престолів» майстер не став.

Нагадаємо, фестиваль «Дитятко» триватиме в Харкові чотири дні. З програмою показів можна ознайомитися тут.

Читайте також: Скільки державних земель можуть передати у власність ОТГ Харківщини

Андрій Соха