Дитяче талант-шоу, де все по-дорослому, стартувало у Харкові (ФОТО)

02.04.2014 13:30 Культура
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко
Доки харків’яни стежать на екранах телевізорів за національними талант-шоу і вболівають за своїх земляків у Києві, у Першій столиці стартував регіональний телевізійний проект «Харьков the Best».

Щосезонні вибухи талантів

Шукати таланти в Першій столиці почали з 1 січня цього року. Аби показати, що саме вони the best, учасники спочатку надсилали організаторам відео зі своїми виступами. На сьогодні надійшло близько 300 заявок на конкурс.

– Харків дуже велике місто, тут живе дуже багато талановитих людей, – розповідає продюсер творчого об’єднання «ДантаКом», організатор телепроекту «Харьков the Best» Віра Даниленко. – Тому ми вирішили самоорганізуватися та зробити телепроект, аби талановитих харків’ян побачили. Адже протягом двох тижнів в ефірах місцевих телеканалів транслюватиметься програма з відповідною назвою «Харьков the Best».

Спочатку конкурсна комісія переглядає відео учасників і обирає найкращих. На наступному етапі «обраних» судять уже глядачі в залі. А після трансляції відбіркового туру по телебаченню до голосування зможуть долучитися телеглядачі шляхом СМС-голосування. Відбіркові тури та концерти лауреатів проходитимуть щоквартально.
– Наприкінці цієї весни відбудеться гала-концерт, де будуть, виходячи із СМС-голосування і голосування глядачів у залі, підбиватися підсумки й визначиться ТОП-10 кращих артистів міста в дорослій і окремо в дитячій категоріях, – каже Віра Даниленко. – Така сама процедура проходитиме влітку, восени – тобто, кожного сезону. До Нового року ми визначимо переможців року.


До речі, гроші, зібрані під час СМС-голосування, організатори проекту передадуть дітям хворим на ДЦП, аби ті могли пройти сеанс дельфінотерапії.

До першого весняного чвертьфіналу вже відібрано з півсотні учасників – як творчих колективів, так і сольних артистів. Тут і співи, і танці, і навіть акробатика – усього вісім видів естрадних жанрів мистецтва. Наймолодшому учаснику проекту три роки, найстарішому – 37. За словами організаторів, можливість показати себе і свої таланти всьому місту є в кожного харків’янина.

Тож, доки наші читачі розмірковують, який свій талант вони можуть продемонструвати на всю область, пропонуємо вам розповідь про виступи учасників першого чвертьфіналу. Адже подивитися було на що.

«Ассоль» проти «Анжеліки»

Свято танцю – так, без перебільшення, можна назвати перший день весняного етапу конкурсу-шоу різножанрових видів естради «Харьков the Best». У яскравих костюмах, із неабияким реквізитом зібралися харківські танцювальні колективи різних стилів. У багатьох з колективів за такою яскравою обгорткою приховано багаторічні традиції, незвичайні пригоди, виступи на відомих сценах та з відомими людьми. Так, вихованці Харківського зразкового ансамблю сучасного естрадного танцю «Ассоль» за 20 років свого існування встигли об’їздити півсвіту.

Усього колектив сьогодні налічує близько 200 учасників – від 4 до 20 років. Хлопці й дівчата займаються як сучасною хореографією, так і стилізацією народного танцю. На проекті «Харьков the best» виступає збірна ансамблю. Танцюристи покажуть новий номер «Дорога к солнцу», який, утім, уже встиг стати їхньою візитівкою.


А от зразковий колектив театру естрадно-спортивного танцю «Анжеліка» виступає з філософськими номерами. На перший погляд – красиві хореографічні постановки з акробатикою, трюковими елементами та гімнастикою, але після перегляду кожної з них виникає відчуття долучення до чогось високого. Молодша група представляє сьогодні народний танок «Валенки» і філософський такий танок «Полет из тьмы». Старші дівчата танцюють теж два номери: «Пізнай себе» – про те, що в кожної людини є дві частини душі, і треба знати, що в тобі є не тільки погане, а й прекрасне; а також «Дыхание цветка» – про те, що всі діти – це квіточки.

Колектив цього року теж відзначає своє 20-річчя, і за цей час їм є чим похвалитися. Два роки тому 60 учасників театру їздили до Італії на Чемпіонат світу з танцювального шоу, де стали чемпіонами одразу у трьох номінаціях. Також колектив є дійсним чемпіоном України із сучасних танцювальних напрямів.

Фізичні здібності учасників і глибокі за змістом номери неодноразово відзначали справжні корифеї світу танцю. Коли танцівниця Анастасія Волочкова приїздила до Харкова зі своїм сольним концертом, подарунком для неї від харків’ян був виступ цього колективу.

– Після нашого виступу учасники її балету підійшли та похвалили нас, тому що багато трюків, які вони виконують з Волочковою, вони побачили в нашому виступі. А ми ж не професіонали, у нас аматорський театр, – згадує Анжеліка Волга.– Дуже приємно було, коли сама Анастасія підійшла до нас і сказала: «Молодці, ви дуже гарні», – та побажала нам удачі.

Колектив і сьогодні запрошують виступати на всілякі заходи та на підтанцьовку до зірок української естради. Але, за словами керівника, діти не стають від цього зарозумілими, зберігаючи справжні людські почуття дружби та взаємодопомоги.
Танок маленьких зелених гусеней від наймолодших учасників проекту – студії спортивно-естрадного танцю «Абрикос», запальний хіп-хоп від зірок Харківської спеціалізованої школи № 11 – спортивно-танцювального клубу «Advance» та виступи багатьох інших унікальних танцювальних колективів міста зробили перший день проекту «Харьков the Best» незабутнім святом танку.

Маленькі пташки великої моди

Чи давно ви були в цирку? А на модному показі? Відвідавши другий день чвертьфіналу харківського талант-шоу, ви б із легкістю спростували думку, що ці заходи мають проходити окремо. Брати Андрій і Михайло Білаки в парі виступають лише дев’ять місяців, у квітні 2013 року вони вперше прийшли до Дитячої та юнацької студії циркового мистецтва «Старий цирк».

– Ми спочатку чотири роки займалися спортом, на турніках підтягувалися на подвір’ї, – розповідає Андрій Білак. – Одного разу в коледжі нас попросили виступити, тоді це було несерйозно, якось непрофесійно. І ми вирішили, що треба шукати школу. У «Старому цирку» ми її знайшли, тут нам виправили всі помилки.

У «Харьков the Best» хлопці прийшли з номером парної акробатики. Важко повірити, що в таких сильних і спритних циркачів трапляються падіння та помилки. Але, за словами хлопців, головне – не розгублюватися, а рішуче продовжувати свою справу. Недарма ж кумиром братів є «Цирк дю Солей», відео виступів якого хлопці часто передивляються, а трюки, які найбільш сподобались, розбирають на тренуваннях.
Одними з конкурентів братів Білаків на телешоу є зразковий цирк «Улыбка». У ролі циркачів тут малі діти.

– Голова ідея нашого цирку – не робити все, як у спорті, – розповідає художній керівник колективу Наталія Біатова. – Мені хочеться, аби кожна дитина, яка в нас займається, долучилася до кожного з циркових жанрів і знайшла себе в чомусь.
Тому в цирковій студії намагаються охопити всі циркові жанри: акробатику, жонглювання, фокуси, усілякі трюки тощо. Один тільки номер Кота та Лисиці з надважкими акробатичними кульбітами у виконанні маленьких вихованців цирку «Улыбка» примушує серце глядачів калататися.


Пряма постава, легка хода та дивовижна грація – це не про високооплачувану модель, а про вихованку зразкового колективу театру мод «Колібрі». Фішка колективу в тому, що його учасники навчаються не тільки дефіле, а й хореографії.

На суд журі харківські майбутні моделі виконали одразу три номери, кожний з яких був не просто дефіле подіумом, а справжньою хореографічною постановкою, з танками та яскравими костюмами. До речі, харківський театр мод за 12 років свого існування встиг добре зарекомендувати себе.

– Ми співпрацювали з нашим видатним дизайнером Андре Таном, – ділиться керівник колективу Вікторія Хомер. – Він уже неодноразово шив нам сценічні костюми. Коли дизайнер жив у Харкові, ми могли прийти до нього з ідеєю, і він миттєво запалювався нею.

Голосування за кращих учасників чвертьфіналу проекту «Харьков the Best» триватиме до кінця весни. За словами більшості з них, перемога на цьому шоу не є першочерговою метою їхньої участі у проекті. Куди приємніше продемонструвати свої вміння в рідному місті.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №35 від 22.03.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта