Харківщина презентувала незвичайний коровай на Сорочинському ярмарку

23.08.2017 08:25 Культура
Фото: із соціальної мережі Фото: із соціальної мережі
З 22 по 27 серпня у Полтавській області проходить Сорочинський ярмарок.

Національний захід проходить у селі Великі Сорочинці Миргородського району. Харківську область на ярмарку  представляють близько 40 підприємств. Традиційно вони презентують власну об’єднану експозицію. Про це повідомляється на сайті ХОДА.

-  Цього року в національному Сорочинському ярмарку беруть участь близько 40 підприємств регіону. 13 з них займають місце на центральній експозиції області. Інші розташовані за галузевою ознакою на тематичних майданчиках ярмарку, - зазначив перший заступник голови ХОДА Марк Беккер.

На центральній експозиції Харківської області представляють продукцію м’ясопереробних та овочепереробних підприємств, хлібозаводів, виробників круп і сумішей, кондитерських виробів, випічки тощо.

Зокрема, один із хлібозаводів у перший день ярмарку презентував  «Коровай миру». Він був зроблений з 14 різноманітно прикрашених тематичних частин, до яких увійшла карта України, національний  прапор і малий герб. Окрім цього, коровай містить символіку 11 міст.

Лицарі з усієї України битимуться в центрі Харкова

- Після презентації короваю кожне місто отримало частину випічки зі своїм гербом. Карта, прапор і герб України прикрасять святкування Дня Державного Прапора і Дня незалежності на ярмарку. Цей унікальний коровай символізує єдність України, - розповів Марк Беккер.

Окрім промисловців та аграріїв, Харківщину в Сорочинцях представлятимуть також творчі колективи.

Аліна Курлович

Автор: Администратор сайта