Майбутніх «діснеїв» шукатимуть у Харкові

22.09.2015 04:50 Культура
Фото oblrada.kharkov.ua Фото oblrada.kharkov.ua
Понад 850 учасників з 84 країн світу візьмуть участь у VII Міжнародному дитячому телевізійному фестивалі «Дитятко», який 23 вересня стартує у Харкові.

Харківщина знову поринає у світ мультиплікації, дитячого кіно та телепрограм. 23 вересня Перша столиця всьоме гостинно приймативме юних митців.

Цього року зареєстровано рекордну кількість учасників. Серед країн-лідерів за присланими на фестиваль роботами - Україна, США, Великобританія, Індія та Ісламська Республіка Іран. З близько тисячі робіт у фінал вийшли сто. На жаль, через ситуацію в країні не всі фіналісти приїдуть до Харкова.

- Оргкомітет вирішив на фінальну стадію підведення підсумків запросити тільки українські дитячі студії, але за перемогу змагатимуться й закордонні учасники. Маємо надію, що в наступному році Харків прийматиме учасників з різних країн, - розповів голова оргкомітету «Дитятка», голова Харківської облради Сергій Чернов.

Зазнав змін і склад професійного журі. Цього року на фестивалі не буде Марини Ланде, яка в попередні роки очолювала суддівську колегію. Замість «мами» «Смішариків» головуватиме відомий журналіст та телеведучий Андрій Куліков.

Разом із ним переможців фестивалю обиратимуть режисери, сценаристи та продюсери України, Білорусі й Сербії. До складу дитячого журі увійшло 11 дітей та підлітків від 5 до 17 років. Вони обиратимуть переможця в номінації «Краща телепрограма, зроблена для дітей».

Відкриє фестиваль короткометражна дитяча комедія «Тореадори з Васюківки», цю стрічку знімала Харківська кіностудія рівно 50 років тому. Триватиме «Дитятко» до 26 вересня. На учасників фестивалю чекають цікаві майстер-класи від гуру мультиплікації, режисури, сценарної майстерності та журналістики. Фінальною крапкою цьогорічного феста стане показ кращих конкурсних робіт у кінотеатрі просто неба (майданчик за ХНАТОБом).

Юлія Міронюк

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта