Міжнародний дитячий фестиваль телебачення відкрився на Харківщині

21.09.2016 15:00 Культура
Фото:sq.com.ua Фото:sq.com.ua
VIII Міжнародний дитячий телевізійний фестиваль «Дитятко» стартував 21 вересня, зібравши в Харкові майже двісті учасників.

На цей раз до фінального туру потрапили 117 робіт з 33 країн світу, серед них роботи 46 дитячих телестудій з 20 областей України.

У цьому році 1285 робіт, надісланих авторами з 89 країн, боролися за право увійти до конкурсної програми VIII Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко». З огляду на загальний високий рівень фільмів і програм, які надійшли до оргкомітету, вибрати ті, які потраплять в кінозал і змагатимуться за перемогу, стало дуже складним і відповідальним завданням », - говорить ідейний натхненник і засновник фестивалю« Дитятко », голова Харківської обласної ради Сергій Чернов .

У програмі «Дитятко», зокрема, майстер-клас режисера і продюсера Володимира Морозова на тему ігрового кіно і режисера Наталії Морозової про акторську майстерність. Режисер Олександр Онуфрієв розкриє таємниці пітчинг. Мистецтвом перевтілення з дітьми поділиться шоу-театр «А ось і ми».

На запитання учасників відповість директор Міжнародного дитячого кінофестивалю KINEKO Мітсуі Тахира. А також будуть поради від українського медіаексперта і ведучого Андрія Куликова, документаліста і сценариста Сергія Буковського, редактора телепрограми і актриси Дарини Кобякова, художника-аніматора Дар'ї Пушанкіної.

Програма фестивалю:

- 22 вересня о 13.00 в інформаційному агентстві «Статус кво» (м.Харків, вул. Сумська, 39) відбудеться спільна прес-конференція голови оргкомітету фестивалю Сергія Чернова та членів журі «Дитятко». Цього року журі фестивалю - це міжнародна команда фахівців з п'яти країн - України, Білорусі, Ірану, Японії та Нідерландів;

- 23 вересня о 12.00 в конференц-залі «Superior Hotel» (м.Харків, пр-т Академіка Курчатова, 1) - унікальне для України подія - сценарний пітчинг для дитячих телевізійних студій і молодих авторів;

- 24 вересня о 15.00 в кінотеатрі імені Олександра Довженка (м Харків, вул. 23 Серпня, 61) - урочиста церемонія закриття VII Міжнародного дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко».

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта