Переможниця «Міс Всесвіт – 2014» Діана Гаркуша: конкурс залишився у Майямі (ФОТО)

06.02.2015 11:27 Культура
фото з соцмереж фото з соцмереж
Харківська студентка, 20-річна Діана Гаркуша стала другою віце-міс на конкурсі краси «Міс Всесвіт – 2014». Хоча спочатку взагалі не мала брати в ньому участь.

Друга – не значить з поразкою

Конкурс найгарніших дівчат планети «Міс Всесвіт – 2014» завершився 26 січня в американському місті Майамі. Цього року в ньому взяли участь 88 претенденток зі всього світу. Перше місце зайняла представниця Колумбії, 22-річна Пауліна Вега. Їй дісталися діамантова корона і грошовий приз – 300 тис. доларів. Першою віце-міс стала американка Ніа Санчес. У переможну трійку увійшла й наша землячка 20-річна харківська студентка Діана Гаркуша, здобувши титул другої віце-міс.

Та спочатку Діана виборола друге місце на конкурсі «Міс Україна Всесвіт – 2014», а отже на «Міс Всесвіт» від нашої країни мала б поїхати інша дівчина – переможниця національного етапу львів’янка Ганна Андрес. За два місяці до світового змагання перша українська красуня відмовилася від корони і передала її другій – Діані Гаркуші.

Організатори зізнавалися: за всю історію конкурсу таке сталося вперше.

Щоправда, всю роботу з підготовки новоспеченої претендентки на всесвітню корону тепер доводилося проводити заново. Для того, щоб 25 січня дівчина гідно представила країну на конкурсі у США, їй треба було за якихось два місяці зробити те, що учасниці з інших країн готували протягом року: портфоліо, сукню для виходу та національний костюм, промо-ролики тощо.


«Це зовсім інший часовий пояс, різниця з Києвом складає сім годин. У перший же день почалися примірки, підбір костюмів, макіяж, фотосесії. Інколи було дуже важко фізично і морально: мало спимо, багато часу на підборах, – розповідала журналістам Діана. – Але я щаслива, а таку людину важко збити з мети».

Ще тоді директор конкурсу «Міс Україна Всесвіт» Ганна Філімонова казала: нашу дівчину оцінюватимуть не так, як усіх. Адже крім того, що відбулась заміна, цього року до української учасниці була особлива увага через складну ситуацію в країні.

«Дівчині доведеться так само сказати кілька слів про своє ставлення до ситуації в Україні, – ділилася побоюваннями Ганна Філімонова. – Але нам пощастило, адже Діана обізнана у політиці та у неї є інтелект, тому щодо цього питання за неї можна не турбуватися».

Залишилась собою, тому перемогла

Весь біль, який відчуває Україна через війну, дизайнери відобразили в національному костюмі, який Діана продемонструвала в Майамі. Українка вийшла на подіум у дуже актуальному образі «Нареченої війни»: червоно-чорному платті з українським орнаментом, на голові був чорний терновий вінок з маками. Також Діана в прямому ефірі призвала світ підтримати український народ і його армію.

«Зараз у нашій країні дуже непроста ситуація. Найбільшим вкладом будуть дії, спрямовані на підтримку нашої армії і нашого народу», – зазначила українська віце-міс у Майамі.
Аудиторія відреагувала на промову Діани бурхливими оплесками. А дівчата-суперниці з інших країн зняли з українкою відеоролик на підтримку нашої армії.

До речі, відносини, які склалися між учасницями цьогорічного конкурсу краси, зламали стереотипи щодо «жіночих капостей», які часто відбуваються за лаштунками подібних заходів. До інших учасниць Діана Гаркуша ставилася як до подруг – вчила української мови, пропагувала національні інтереси.

Наша дівчина була в одному кроці від перемоги, гідно виступила на всіх завданнях конкурсу, але через хвилювання збилася на першому запитанні з тих, що ставилися конкурсанткам на сцені. Та своє третє місце красуня вважає переможним.


– Мені допомогло те, що я залишалася собою, не намагалася стати краще, зберігала свою індивідуальність, – ділиться Діана Гаркуша. – Я ж переможець за характером. Люди, атмосфера і ставлення організаторів до конкурсанток сприяли такому результату в мене. А ще те, що мене підтримували люди з інших країн і досі надсилають повідомлення, що для них переможницею є я.

Чекають у прокуратурі

Своєю перемогою на Всесвітньому конкурсі краси Діана прославила і свою малу Батьківщину – Зміївщину. Адже саме тут 5 липня 1994 року сім’ї викладача образотворчого мистецтва і професійного баскетболіста народилася дівчинка. Може, саме через такі гени Діана вже у п’ять рочків отримала свою першу перемогу, завоювавши титул «Міс глядацьких симпатій» на конкурсі «Міні Міс».

У віці 14 років Діана стала першою красунею у відомому дитячому таборі, завоювавши титул «Міс Артек 2008». У 2011 році, будучи студенткою Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, харків’янка стала першою на конкурсі «Етно Королева Слобожанщини 2011».

Велика модельна кар’єра Діани почалася у 2012 році, коли другокурсниця Харківського національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, майбутній прокурор Діана Гаркуша стала найчарівнішою дівчиною Харкова. Після цього була перемога на конкурсі «Miss Kemer Inernational- 2013» і друге місце на «Міс Україна Всесвіт –2014», яке волею долі перетворилося на перше. І якщо два роки тому дівчина не збиралася пов’язувати своє життя з модельним бізнесом і серйозно збиралася стати прокурором, зараз ситуація змінилася.

– Звичайно ж, я хочу стати хорошим юристом, вчуся на підвищену стипендію, є старостою групи, але і в модельному бізнесі хочеться досягти висот. Адже я з дитинства займалася танцями, вивчала англійську, цікавилася досягненнями красивих, успішних людей, – каже Діана. – Пам’ятаю, мої тренери-хореографи казали: ти повинна тримати статуру, бути кращою – і станеш Міс Україна. Як у воду дивилися!

28 січня Діана Гаркуша повернулася в Україну і одразу ж поїхала не на привітальний захід на свою честь, а додому – у Зміїв.

– Коли є можливість, я завжди їду до Зміївщини, – ділиться красуня. – Ви знаєте, там особлива енергетика, я там підзаряджаюся. Там моє коріння, мої друзі та знайомі.
Але розслаблятися після приголомшливого виступу дівчина не планує. Адже починається другий навчальний семестр.

– У мене намічається практика в прокуратурі. Я повертаюся в режим навчання, – каже Діана. – Конкурс уже залишився в Майамі.

Десять цікавих фактів про харківську красуню

1. Свій перший титул – «Міс глядацьких симпатій» – на конкурсі краси завоювала в п’ять років.
2. Своїм талісманом вважає сукню від харківського дизайнера зі шкільного випускного. Дівчина бере її із собою на кожний конкурс краси.
3. Хобі Діани – флористика. Ще дівчина полюбляє подорожувати і в кожній країні завжди прагне вивчити декілька фраз місцевою мовою.
4. Окрім занятть у модельному бізнесі займається чирлідингом (група підтримки у спортивних змаганнях).
5. Найулюбленішим предметом красуні у виші є криміналістика. У майбутньому вона хоче стати прокурором.
6. Ідеальний чоловік для Діани – розумна людина з характером та почуттям гумору.
7. Полюбляє українську, японську та італійську кухні. Найулюбленіша страва – бабусин борщ і холодець.
8. Виступає проти пластичних операцій.
9. Діана не сидить на дієтах, проте багато часу присвячує спорту: плаванню, танцям та бігу.
10. Прикладом для наслідування називає свою матусю.

Катерина Терещенко, матеріал з газети "Слобідський край" №13 від 31.01.2015

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта