Прем'єра наймасштабнішого балетного шоу пройде в Харкові

30.01.2020 16:28 Культура
Наприкінці березня на сцені «Схiд Опера» у Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбудеться прем'єра балету «Спартак» на музику Арама Хачатуряна.

 В шоу братимуть участь близько 200 артистів балету, опери та хору під керівництвом відомого балетмейстера-постановника Георгія Ковтуна.

«Ми хочемо здивувати українського глядача не лише новим підходом до відомого історичного героя, який буде зовсім «інакшим», але й різними засобами, доступними нам, синтезувати класичний балет, сучасний танець, музичне оркестрове мистецтво, хоровий спів, циркові і каскадерські можливості в потужний живий театральний «блокбастер», - заявив генеральний директор - художній керівник театру, заслужений діяч мистецтв України Олег Оріщенко.

Уперше за всю історію постановок «Спартака» в різних редакціях на сцені «Схід Opera» прозвучить повна оновлена партитура музики вірменського композитора Арама Хачатуряна за участю хору театру. Також організатори обіцяють нестандартну постановка балету з використанням акробатики.

Читайте також: Унікальна кругла церква збереглась у селі під Харковом

Після прем'єри в Харкові новий «Спартак» планується показати глядачам Києва, Одеси, Львова і Дніпра.