Рекорд встановили на фестивалі "Печенізьке поле"

18.09.2012 12:20 Культура
Фото Віктора Кочетова Фото Віктора Кочетова
За підрахунками правоохоронців, фестиваль відвідало близько 150 тис. людей.

Про це повідомив сьогодні у ході прес-конференції начальник управління культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов,

На минулорічний фестиваль приїхало близько 100-102 тис. гостей. Не дивлячись на те, що цього року «Печенізьке поле» відвідало більше людей, гостям було легше дістатися до потрібних їм майданчиків.

Як пояснив Дмитро Кузнєцов, організатори намагалися якомога більше відійти від стихійної торгівлі. Реалізувати свій товар могли лише зареєстровані торговці. Всього таке право надали 300 підприємцям та народним умільцям.

- Цього року організація розподілення місць була більш серйозною. Ми максимально відійшли від стихійної торгівлі, що дозволило створити більш комфортні умови для гостей, і вони могли безперешкодно дістатися до потрібних майданчиків, - зазначив Дмитро Кузнєцов.

Дмитро Павлович відзначив, що у фестивалі взяли активну участь майже всі райони Харківщини. Він додав, що у конкурсі баяністів, який триава шість годин, взяли участь близько 50 музикантів з усієї області. А от гармоністів було всього три.

- В області дуже мало людей, що грають на гармоні, оскільки виступило всього три учасники. Тож цей вид народного музичного мистецтва необхідно розвивати, - сказав Дмитро Кузнєцов.

Нагадаємо, фестиваль "Печенізьке поле" відбувся 15 вересня. Гостей взяли учать у "Караоке на майдані", відпочили на вечірньому концерті. Найпопулярнішою етнорозвагою були поросячі перегони, які проводились вдруге. Також перший заступник губернатора В. Дулуб та заступник голови ХОДА Є. Савін розповіли про свої хоббі.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта