Святослав Вакарчук не ставив завдання перемогти - Віталіна Мусієнко

13.06.2016 13:48 Культура
Один день може повністю змінити майбутнє. Тепер у цьому точно впевнена студентка з Харкова, яка недавно підкорила велику сцену проекту «Голос країни – 6» і серце кожного українця.

Ексклюзивно для «СК» Віталіна Мусієнко поділилася своєю історією успіху.

Її пісенна історія розпочалася на проекті «Голос», коли дівчина перший раз ступила на сцену та захопливо заспівала пісню «Відьма». Глядачі добре запам’ятали, що серед усіх талановитих учасників Віталіну виокремили не тільки за сильний голос, через який її сьогодні називають «українською Адель». Було щось дивовижне і навіть трохи містичне в образі, яким прониклась дівчина.

Все почалося зі смереки
Народилася тріумфаторка вокального конкурсу на Полтавщині, у селищі міського типу Котельва. Батьки Віталіни – лікарі, музикантів у родині не було. Вона першою вирішила пов’язати своє життя зі співом. Коли постало питання освіти – обрала технічну спеціальність Харківського національного університету радіоелектроніки. Та хоч зараз Віталіна навчається на відділенні наноелектроніки, творчість і музика супроводжували її ще з дитинства.

– Я завжди любила музику, співати, але розуміла, що наша країна багата на таланти. Тож пробитися співом буде вкрай важко, – розповіла переможниця проекту «Голос Країни – 6» Віталіна Мусієнко. – Тому і вирішила опанувати технічну спеціальність, яка завжди буде потрібна. Тим паче, вона дає можливість мислити по-іншому та розвиватись.

Дівчина зазначила, що професійно пізнавати наноелектроніку вкрай нелегко, проте вона дуже їй подобається. Та останні події, які трапилися у житті Віталіни, однозначно поставили її музичні здібності на перше місце.
Ще в дитинстві трирічна дівчинка з творчим ентузіазмом наспівувала пісню «Ой, смереко», яка грала на радіо.
– Тоді я ще не могла вимовляти букву «р», тому виходило доволі смішно, – згадує переможниця конкурсу. – Потім з п’яти років я навчалася в музичній школі по класах фортепіано, вокалу та образотворчого мистецтва.
Та тоді, наспівуючи відому українську пісню, її батьки, та й сама маленька Віталіна, не могли навіть уявити, що неймовірний голос і талант приведуть її у світ музики та шоу-бізу.

«Голос», який змінив життя
На «Голос країни» Віталіна потрапила завдяки друзям. Тепер дівчина точно знає, що випадкових знайомств у житті людини не буває. Близько року тому на морі вона познайомилась з вуличними музикантами з Полтави. Знайшовши багато спільного, за час спілкування вони потоваришували. Одного разу, коли Віталіна поїхала до них у гості, вони буквально за руку привели її на кастинг проекту.

– Я навіть не знала, куди ми йдемо. Це був сюрприз. Та зараз я їм неймовірно вдячна, бо саме вони змінили моє життя, – розповіла співачка.
Пісню для участі в кастингу Віталіна теж обрала не випадково. За словами вокалістки, на той час пісня повністю передавала її внутрішній стан та, мабуть, через це полонила весь зал і суддів.

– Українки такі і є – сильні, магічні, як у цій пісні. Кожна українська жінка – трохи відьма, – поділилася думками переможниця вокального шоу. – Крім того, творчість Ілларії (виконавиця пісні) мені дуже подобається. До речі, з її творчістю я познайомилася після участі співачки в «Голосі країни».
Проект подарував не тільки шквал емоцій, а й багато знайомств. Головним товаришем, наставником і радником в одному обличчі став для Віталіни тренер – соліст українського гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук.

– Святослав не ставив переді мною завдання перемогти. Моєю метою було добре виступити, надихнути своїм співом, – поділилася Віталіна.
Співачка розповіла, що вона та загалом вся їх команда завжди відчували підтримку легендарного вокаліста, навіть тоді, коли він вирушив у тур Україною, але все одно знаходив час для своїх підлеглих.

– Вся наша команда дуже дружна. Святослав із самого початку налаштував нас таким чином, що ми не конкуренти, а однодумці, – поділилася Віталіна. – Тому ми швидко знайшли спільну мову одне з одним.
За весь час, проведений на проекті, команда стала для Віталіни практично музичною родиною. Але найбільше дівчина подружилась з Агатою Вільчик, яка теж живе в Харкові.

– Агата – неймовірна і як жінка, і як музикант. Вона навчила мене слухати серцем, – зазначила Віталіна. – Я підтримувала Агату Вільчик, щоправда спочатку вболівала за Аняня Удогво, з яким мені дуже шкода було прощатися, коли він залишав проект.
Та попри те, що на проекті довелося прощатися із друзями, і це добре загартувало дівчину, життя Віталіни складається із щасливих моментів. Дівчина пригадала кілька неймовірних подій, які назавжди залишаться у її пам’яті. Це і перше сходження на карпатську гору Піп Іван, коли з вершини вона нарешті зателефонувала мамі після шестиденної відсутності зв’язку, і, звичайно, перемога на «Голосі країни».

– У цей момент мене переповнювали всі почуття одночасно, які просто не передати словами, – згадує Віталіна. – Для мене це перемога не тільки на проекті, це величезна внутрішня перемога. У той момент я відчувала абсолютне щастя. Я довела собі, що здатна на значно більше, ніж я думала.
Дівчина розповіла, що величезна заслуга в цьому Святослава Вакарчука. Вона безмежно вдячна долі, що потрапила у команду до нього і мала нагоду поспілкуватися з такою видатною людиною.

Підкорити Еверест

Проект загартував дівчину, зробив її більш дорослою та відповідальною.
– Було багато складних моментів, саме морально нелегких, – розповіла дівчина. – І перемога – це теж велика відповідальність. Перед всіма людьми, які мене підтримували, перед всією країною, яка дала мені такий шанс, таке високе звання – «Голос країни». Тепер я маю зробити все можливе, щоб виправдати цю довіру.
Сьогодні своє майбутнє Віталіна не мислить без музики та творчості. Вона впевнена, що після перемоги на проекті просто не має права відмовитись від співочої кар’єри.

– Музика вже не може залишитись тільки моїм хобі, а має стати чимось більшим, – каже Віталіна. – Перше моє завдання – підвищити свій професійний рівень. Я планую займатись із репетитором по вокалу, продовжувати робити те, що люблю більш за все – співати.
Як приз 19-річній «українській Адель» подарували можливість записати власну пісню та кліп. Не творчим, але все ж таки приємним і важливим подарунком стала квартира в Києві.
Після таких грандіозних подій переможниця конкурсу стала фаворитом української публіки та мала змогу познайомитися із багатьма людьми. Щодо другої половинки, то зараз її серце вільне. Звичайно, з’явилося багато прихильників, які надсилають повідомлення у соцмережах, та віртуальне спілкування не дуже подобається дівчині.

– Для мене значно приємніше особисте спілкування. Я отримую багато повідомлень, буває, що пізнають на вулиці, – розповіла Віталіна. – Одного разу навіть кавою в кафе пригостили. Мені приємно, що стільки людей підтримують мене, цікаво чути їхню думку, але мені буває ніяково від такої уваги. Я до цього не звикла.
У Віталіни багато мрій. Частково вони пов’язані з музикою, адже більш за все вокалістка мріє виступити на стадіоні разом зі своїм тренером-наставником Святославом Вакарчуком.
Якщо говорити не про творчість, зараз Віталіна виокремила два бажання. Перше – піднятися на гору Еверест, а друге – поплавати разом з дивовижними тваринами – китами.

У тему 
Улюблена їжа співачки – дині, свіжі овочі та фрукти.
Найулюбленіша книга «Записки українського самашедшого» Ліни Костенко.
В одязі вокалістка надає перевагу мінімалізму, дуже полюбляє маленькі чорні сукні. Чорний колір, за її словами, додає елегантності.
Кумирів у співачки немає, бо вважає, що наслідувати когось неправильно. Краще виявляти свою індивідуальність. Але є люди, творчість яких її надихає – це Святослав Вакарчук, Ілларія, Біллі Холідей.

Марина Проценко, спеціальний кореспондент
Фото надано героїнею публікації

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта