У Шарівському замку пройде арт-фестиваль «Культурний Хакатон»

21.06.2018 16:50 Культура
Фото: stezhkamu.com Фото: stezhkamu.com
Масштабне дійство в Богодухівському районі пройде 23 і 24 червня.

За словами організаторів заходу, фестиваль стане головним акордом проекту «Культурний Хакатон», мета якого — привернути увагу до Шарівського замку, а також придумати ідеї, реалізація яких перетворить замок на новий, сучасний, цікавий простір. Про це повідомили у ХОДА. 

«Ми хочемо показати, що палаци, садиби і старовинні замки можна використовувати як майданчики для концертів, театральних сцен, галерей сучасного мистецтва, концептуально нових музеїв і локацій для проведення будь-яких культурних заходів», — розповів один з організаторів проекту Олег Петровський.

Дорослі й діти зможуть взяти участь у майстер-класах з живопису, кераміки, дизайну, ленд-арту та скульптурі. Професійні та художники-початківці — приєднатися до пленеру, а любителі помайструвати створять і розмалюють макет Шарівського замку з картону. Шукачів пригод чекають історичні квести по Шарівському палацу і парку.

Усі бажаючі зможуть відвідати екскурсії, приєднатися до танцювального флешмобу, подивитися театралізований перфоманс, насолодитися звуками класичної музики вдень і запальним Dj-сетом уночі.

Для гостей фестивалю обладнають зони відпочинку, а також фотозони і тематичні арт-об'єкти, біля яких можна буде сфотографуватися. Працюватиме дитячий розважальний майданчик, ярмарок сувенірів і фуд-корт для бажаючих перекусити.

Вхід на фестиваль — безкоштовний.

Подробиці і програма фестивалю — ТУТ.

Микола Мельник