Великодні святкування у парку Горького: програма

06.04.2018 13:13 Культура
Фото: World News Фото: World News
Фольклорне свято «Пасхальні візерунки» відбудеться 7-9 квітня у Центральному парку культури і відпочинку імені Горького.

На гостей чекають виступи народних колективів, майстер-класи з ремесел, тематичні ігри та конкурси. Центральну площу прикрасить півтораметрове пасхальне яйце, створене відвідувачами парку. Його зроблять з невеликих крашанок з пінопласту, які розписували протягом двох тижнів учасники майстер-класів у Розважальному центрі. Там же, на площі, встановлять спеціальну конструкцію — жолоб для катання великодніх яєць, на якому пройдуть гонки крашанок для дітей. У прес-службі парку зазначили, що ця пасхальна гра користується незмінною популярністю, тому буде проводитися всі вихідні. Про це повідомляють у прес-службі Харківської міської ради. 

У суботу та неділю на головній сцені проходитиме святковий концерт за участю фольклорних колективів з усієї області. 9 квітня свою пасхальну програму представлять дитячий театр «Діти майбутнього» та продюсерський центр «Sunflower fest».

Увечері 7 квітня на головній сцені виступить етно-гурт «Євшан зілля», 8 квітня нове шоу презентує група «Льюїс Керролл», а ввечері 9 квітня в парку проведуть танцювальний проект «On stage».

Опівдні пасхальної неділі для гостей почнеться квест «Погоня за крашанками». Крашанки заховають по всій території парку, і ті, хто їх знайде, зможуть обміняти їх на паски.

У розважальному центрі пройдуть майстер-класи з виготовлення крапанок, писанок, народних іграшок. Біля головної сцени пройдуть конкурсні програми з подарунками «Паски-калачі», «Заячі перегони» та «Пасхальні візерунки» пройдуть.

Крім того, під час свята всі бажаючі зможуть виграти призи та подарунки від партнерів парку. Для участі в розіграші необхідно буде покататися на атракціоні і кинути корінець від квитка в барабан, який встановлять біля головної сцени. На корінці потрібно буде написати свій номер телефону, ім'я і прізвище. Розіграш планують проводити тричі на день.

З повною програмою святкових заходів можна ознайомитися тут.

Микола Мельник