Виставу з відвертими сценами покаже харківський театр в кінці тижня

23.05.2013 08:05 Культура
http://dozor.kharkov.ua/ http://dozor.kharkov.ua/
У Харківському академічному театрі музичної комедії чергова прем'єра.

На гастролі в Клівленд приїзджає всесвітньо відомий італійський тенор Тіто Мереллі, щоб виконати партію Отелло. Тим часом усі з нетерпінням чекають на зірку в театрі. Особливо, генеральний менеджер Клівлендської оперної компанії, який розраховує отримати чималу суму від продажу квитків.

Так починається дуже кумедна історія про те, як забаганки зірки, можуть привести до непередбачених наслідків та анекдотичних ситуацій. З автором комедії Кеном Людвигом харків'яне знайомі завдяки гучній постановці шевченківців «Примадони».

У Музкомедії впевнені, що на «Авантюристах» глядачі теж не будуть нудгювати. 

- Мені здається, що сьогодні чи то драматург, чи то режисер має розуміти, що потрібно харківському глядачеві саме весною 2013 року. І наш матеріал має спрацювати, комедія дуже доречна сьогодні, - розповідає директор театру Ігор Коваль.

Майже два роки назад виникла ідея поставити відому американську п’єсу на сцені театру, але музичний статус останнього вимагав деяких допрацювань. Так, для написання музики до вистави окремо запрошували композитора. А відвертий американський гумор адаптували під українського глядача.

- До мене нещодавно після репетиції підійшла наша заслужена артистка, і я побоювався, що вона почне критикувати, наприклад, відверті сцени або відверті костюми у акторок, - ділиться враженнями режисер-постановник «Авантюристів» Олексій Серьогін. – А вона порадила змінити місце дії однієї мізансцени. Мені це дуже було приємно.

Протягом трьох місяців репетицій комедії відбувалось усіляке: то реквізит підводив, то нова спеціально пошита сукня на актрисі не сиділа і її треба було перешивати. Але, за словами режисера постанови, всі ці непередбачувані речі не складнощі, а робочі моменти.

Коштовні та яскраві декорації, динамічні естрадно-джазові мелодії, розкішні костюми – Харківський академічний театр музичної комедії запрошує глядачів поринути у атмосферу Америки 30-40 років ХХ століття в спектаклі «Авантюристи», прем’єра якого відбудеться 24 та 25 травня.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта