Як здійснити подорож у минуле Харкова

28.08.2018 16:20 Культура
Фото: www.cultura.kh.ua Фото: www.cultura.kh.ua
У Галереї «АВЕК» відкрилася виставка старих поштових листівок.

В експозиції представлено понад 400 ретельно підібраних оригінальних листівок з видами Харкова кінця XIX – першої половини XX століття із зібрання «Фельдман Фемелі Музеум». Вони дозволяють не просто побачити, який мав вигляд Харків в останні дореволюційні десятиліття і перші десятиліття радянської епохи, а й зануритися в атмосферу його тодішнього життя. За минулий час багато дореволюційних архітектурних перлин міста безслідно зникли, а існуючі до цього часу старі будівлі, вулиці та площі змінилися настільки, що тепер їх важко впізнати.

Відвідувачі зможуть «заглянути» в минуле Харкова, порівняти з днем сьогоднішнім і задуматися про майбутнє. Старі поштові листівки – не просто раритетні твори фотографічного мистецтва, а й цінні історичні джерела, що містять різну інформацію про зовнішній вигляд і повсякденне буття Харкова минулих часів. Багато з них збереглися в одиничних екземплярах і можуть стати важливими документами при реконструкції пам'яток архітектури.

Виставка працює з 22 серпня до 10 вересня  з 9.00 до 21.00 без вихідних. Вхід безкоштовний.

Читайте також: «Най-най» у Харкові. Тест на знання історії міста http://www.slk.kh.ua/news/kultura/naj-naj-u-xarkovi.-test-na-znannya-istoriyi-mista.html