163 боєприпаси знайшов на городі чоловік з Біляївської громади – ФОТО

Фото: kh.dsns.gov.ua Фото: kh.dsns.gov.ua
7 травня в ДСНС Харківської області повідомили, що напередодні житель Біляївської громади виявив ящик з мінами у своєму обійсті.

Вчора, 6 травня, піротехнічна група Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України знешкодила 169 боєприпасів часів Другої світової війни, з них 163 були виявлені у селі Миронівка Біляївської територіальної громади. Їх виявив господар приватного домоволодіння, котрий порався на своєму городі. Спочатку з-під землі показався металевий ящик з 50-міліметровими мінометними мінами. Побачивши це, чоловік відразу припинив усі роботи і викликав рятувальників.

На ідентифікацію даних вибухонебезпечних предметів виїхали фахівці Первомайського РВ ГУ ДСНС України в Харківській області. Вони підтвердили, що це дійсно мінометні міни і вони становлять потенційну загрозу. Від місця, де їх знайшли, до будинку було не більше 20 метрів.

Читайте також: У Харківській області оголосили надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Прибулі на місце піротехніки Міжрегіонального центру обстежили прилеглу територію і налічили там 163 боєприпаси: 10 артснарядів діаметром 45 мм та 153 мінометні міни діаметром 50 мм.

Усі знайдені протягом доби боєприпаси знешкодили, а саме підірвали, у спеціально відведених для цього місцях. Постраждалих немає.

Автор: Савелій Мякушко