Банду автокрадіїв упіймали в Харкові — ВІДЕО

Фото: СБУ в Харківській області Фото: СБУ в Харківській області
Крадії працювали на території Харківської, Київської та Дніпропетровської областей.

Про це повідомили в прес-службі СБУ. За даними силовиків, учасники угруповання спеціалізувалися на крадіжках майна з автомобілів. Використовуючи спеціальні електронні пристрої, так звані «кодграбери», зловмисники відключали сигналізацію та викрадали майно із автомобілів, запаркованих поряд із торговельно-розважальними і офісними центрами міста. На рахунку зловмисників кілька десятків крадіжок.

Їх координатором був один із російських «злодіїв у законі».

За попередньою версією, до складу групи входять переважно раніше судимі вихідці з однієї з країн Північного Кавказу. Крім того, зловмисники мали «робочі» зв`язки з організованими групами з інших регіонів України, а також за кордоном.

Співробітники спецслужби разом із бійцями спецпідрозділу «Альфа» провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи на території міста та області.

Під час слідчих дій вилучено спеціальні пристрої, призначені для зчитування кодів автомобільних сигналізацій, викрадене майно і грошові кошти, одержані злочинним шляхом, а також вогнепальну зброю.

Читайте також: У Зміївському районі семирічна дівчинка вдарила ножем у спину свою бабусю

Наразі двох активних учасників угруповання затримано відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри.

Тривають слідчі дії для встановлення та затримання інших фігурантів справи. Заходи із викриття відбувалися під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.