Іммігрантів, що торгували на Барабашова, обкрадали безробітні

фото прес-служби ГУ МВС України у Харківській області фото прес-служби ГУ МВС України у Харківській області
Міліція затримала двох молодиків, які обкрадали іммігрантів.

Як пише ГУМВС України у Харківській області, на днях міліція затримала двох 27-річних молодиків, мешканців Полтавської області. За версією слідства, саме вони обкрадали іммігрантів у районі ринку Барабашова.

Так, перший злочин стався 18 лютого. Жертвою став 2-річний іноземець, якого побили у під'їзді житлового будинку та відібрали мобільний телефон. Вдруге молодики напали на 17-річного хлопця, вихідця із Східної Азії. І у той же день також постраждала 20-річна жінка, адміністратор торговельного центру. Вона також є уроженкою Східної Азії. У дівчини відібрали сумку з дорогим телефоном та айподом.

- Враховуючи той факт, що усі вищеозначені злочини неодноразово були скоєні приблизно в одному і тому ж районі, працівниками міліції було проведено їх ретельний аналіз, - розповідає заступник начальника ГУМВС України в Харківській області – начальник кримінальної міліції полковник міліції Ігор Сенчук. – Для пошуку та затримки підозрюваний осіб правоохоронцями міста Харкова було проведено комплекс оперативно-розшукових заходів. До можливих місць скоєння нападів були максимально наближені наряди патрульно-постові служби. Паралельно працівники оперативних підрозділів проводили відпрацювання території Московського району. В результаті вжитих заходів правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисників – на початку березня вони були затримані співробітниками карного розшуку.

Як з’ясувалося під час слідства, підозрювані, пробувши деякий час у місті, так і не змогли знайти роботу. Урешті на ринку Барабашова хлопці познайомилися з місцевими дівчатами, які працювали реалізаторами. Вони розповіли полтавчанам, що у вечірній час, особливо в оптові дні, торгівля товарно-матеріальними цінностями йде дуже жваво, а виручка каси іноді доходить до десятка тисяч гривень. Прознавши про це, молодики вирішили підзаробити пограбуваннями. Предметами їх злочинних посягань в основному були сумки і рюкзаки громадян, які поверталися з торгівельного центру.

Наразі за усіма встановленими епізодами злочинної діяльності затриманих осіб проводяться подальші слідчі дії.

Автор: Менеджер сайта