Масштабна пожежа сталася в лісі на Краснокутщині

фото kh.dsns.gov.ua фото kh.dsns.gov.ua
Загорілася суха трава та очерет, потім вогонь перекинувся в бік хвойного лісу.

У суботу, 25 квітня, о 20.10 у рятувальну службу ДСНС України у Харківській області надійшов виклик про пожежу в лісовому масиві Володимирівського лісництва Гутянського лісового господарства, розташованого поблизу селища Краснокутськ.

Загоряння сталося на відкритій місцевості, де спочатку загорілася суха трава та очерет, а потім через сильні пориви вітру вогонь почав розповсюджуватись у бік хвойного лісу. Загорілася хвойна підстилка, очерет на болоті, гілля та повалені дерева. Через це площа пожежі стрімко зросла, була загроза займання верхового хвойного лісу, тому працівники лісового господарства викликали рятувальників.

Коли на місце прибули пожежно-рятувальні служби ДСНС, вогонь уже охопив загальну територію близько 20 га. Усього до гасіння пожежі було залучено 85 осіб особового складу ДСНС, 19 пожежних автоцистерн, трактор та 21 працівник лісового господарства.

26 квітня о 6.00 ранку завдяки спільним зусиллям пожежа була локалізована і загоряння верхового лісу не сталося. На місці лишилися лісники, які гасили окремі тління пнів та гілок. 

О 18.00 того ж дня пожежа була ліквідована повністю. 

Читайте також У Валківському районі ледь не згоріли житлові будинки