Міліція незаконно вимагала гроші у власниці перукарні

http://kpravda.com/ http://kpravda.com/
Дільничий хотів оштрафувати харків'янку за розклеювання оголошень.

- Інформація про порушення прав підприємниці поступила на «гарячу лінію» прокуратури. Жінка повідомила, що щодо неї незаконно складено протокол про адміністративне правопорушення за начебто розклеювання рекламних оголошень на опорах електропередач. Прокурорська перевірка, проведена за даними громадянки, виявила численні порушення з боку працівника Дзержинського райвідділку міліції, який і складав протокол, - повідомив старший прокурор прокуратури Харкова Андрій Размєтаєв.

Зокрема, правоохоронець не мав жодного доказу, що оголошення розклеювала саме власниця салону. Крім того, свідки, вказані в протоколі, насправді не бачили факту правопорушення і могли лише засвідчити відмову підприємниці підписувати документ. Сам протокол дільничним направлено на розгляд адмінкомісії, хоча таку постанову міліціонер взагалі не мав права виносити.

За порушення державних стандартів у сфері благоустрою населених пунктів (ст.152 КУпАП) жінці загрожував штраф у сумі до 1400 грн. Наразі незаконне адміністративне провадження щодо власниці перукарні закрите, дільничного міліціонера, що з численними порушеннями склав протокол про адміністративне правопорушення, притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Автор: Администратор сайта