На Балаклійщині за добу шахраї ошукали двох жінок

Фото: incmty.com Фото: incmty.com
Жінки перерахували гроші за товари, яких так і не отримали.

До поліції звернулася 32-річна мешканка селища Савинці. Жінка в мережі Інтернет знайшла оголошення про продаж дитячого ліжка та вирішила його придбати.

Передоплату в сумі 2 тисячі гривень потерпіла перерахувала на вказаний продавцем рахунок. Однак ні замовлення, ні своїх грошей назад не отримала.

Продавець перестав виходити на зв’язок.

Аналогічним способом зловмисники ошукали 33-річну мешканку села Шевелівка. Жінка через один із сайтів обрала пральну машину. Зв’язалась з продавцем, узгодила ціну і перерахувала 11 тисяч гривень.

Відомості за вищевказаними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають необхідні заходи щодо встановлення та особи зловмисників.


Поліція радить громадянам: при придбанні товару в мережі Інтернет не перераховувати гроші незнайомцям заздалегідь. 

Читайте також: Родина із Кегичівки, яка організувала наркобізнес, отримала строк

За товар краще сплачувати при його отриманні. Якщо ж ви наважились на покупку, вимагайте від продавця копію паспорта, а для інтернет-магазинів – реєстраційні документи суб’єкта господарювання. Вказані документи потрібні для перевірки відповідності банківських реквізитів даним продавця. Шахраї зазвичай використовують банківські картки сторонніх осіб, тому звертайте увагу на розбіжність між анкетними даними продавця та власника карток рахунку.

Якщо ви стали жертвою шахрайства, необхідно зв’язатися з банком та заблокувати рахунок, який використовували шахраї, і обов'язково звернутися до поліції.