На Барвінківщині колишнього сільського голову підозрюють у розтраті більше півмільйона гривень

Фото: Волинські новини Фото: Волинські новини
Бюджетні гроші розтратили під час реконструкції системи водопостачання на території Барвінківського району Харківської області.

Як повідомили в пресслужбі Харківської обласної прокуратури, в серпні 2018 року між сільською радою та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір щодо реконструкції системи водопостачання.

Незважаючи на те, що договірні зобов’язання виконано частково, підрядник склав та підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. При цьому в документах вартість робіт завищено на понад 530 тисяч гривень.

У свою чергу сільський голова, не переконавшись у достовірності внесених відомостей щодо обсягу фактично виконаних робіт та їх відповідності проєктно-кошторисній документації, підписав та скріпив печаткою сільської ради відповідні акти.

На підставі цього на рахунок ТОВ надлишково перераховано понад 530 тисяч гривень, чим завдано збитків на вказану суму.

За процесуального керівництва Лозівської місцевої прокуратури повідомлено колишньому сільському голові про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Читайте також: Чоловіка, який зник у Золочеві під Новий рік, знайшли мертвим

Досудове розслідування триває. Його проводять слідчі Барвінківського відділення поліції Балаклійського відділу поліції ГУНП у Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 4250 до 12 750 гривень або без такого.