На Харківщині за тиждень на мінах підірвалися три людини

Розмінування Харківщини / Фото «Слобідський край» Розмінування Харківщини / Фото «Слобідський край»

У Харківській області з 29 квітня по 5 травня унаслідок підриву на вибухонебезпечних предметах одна людина загинула, 2 отримали поранення.

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 6 травня доповів речник ДСНС України в Харківській області Євген Василенко.

  • 29 квітня в селі Великі Проходи Дергачівської громаді у лісосмузі на міні підірвався 58-річний чоловік. Він отримав поранення лівої кисті та гомілки. 
  • 1 травня біля села Глинське Ізюмської громади на вибухонебезпечному предметі підірвався трактор. 46-річному трактористу медичну допомогу надано на місці події.
  • 4 травня у Харкові на проспекті Ювілейному стався вибух невідомого вибухонебезпечного предмета. Внаслідок підриву загинув 40-річний чоловік.

Євген Василенко нагадує, що мінна небезпека у Харківській області залишається високою. Протягом минулого тижня піротехніки ДСНС ліквідували 528 одиниць ворожих боєприпасів. Наразі в області працює 38 піротехнічних розрахунків ДСНС.

Нагадаємо, одна з найпотужніших машин для розмінування вже працює на деокупованій території Харківської області. Керувати машиною можна і дистанційно. Вона здатна перемолоти міни на глибині до 30 см та ширину проходу має 2,8 м.

Нагадаємо також, що розмінування земель сільськогосподарського призначення просувається вкрай повільно, бо першочергово розміновуються об’єкти критичної інфраструктури.