На Кегичівщині літня жінка знайшла на своєму подвір'ї боєприпаси часів Другої світової

Бабуся у Кегичівському районі вирішила продати цеглу, а знайшла у кладці запаси боєприпасів.

Надзвичайна ситуація трапилась у селі Шляхове Кегичівського району. Як повідомили в ГУ ДСНС у Харківській області, літня жінка, що живе сама, вирішила продати цеглу, яка була у неї на подвір'ї.

Учора, 3 грудня, до неї прийшли покупці, вони почали розбирати кладку і серед цеглин знайшли залізний ящик із вибуховими снарядами. Люди негайно викликали ДСНС, швидку допомогу і поліцію.

Читайте також: В Ізюмі рятувальники витягли двох дітей з палаючого будинку

Як повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта, медики оглянули власницю помешкання та всіх присутніх. У жінки через хвилювання підвищився тиск, їй надали необхідну допомогу.

Схованку з боєприпасами візуально оглянув спеціаліст ДСНС. За попередніми даними, там знаходилось 2 артилерійські снаряди діаметром 76 мм, 37 снарядів діаметром 45 мм та одна граната Ф1.

– Такі вибухові предмети, за піротехнічними правилами, не можна чіпати у темну пору доби. Оскільки зараз темніє дуже рано, то піротехніків учора викликали на сьогодні, щоб вони при світлі сонця їх забрали з подвір'я, – зауважив прес-секретар ГУ ДСНС Ігор Лупандін.

Схованку не розбирали, у домоволодінні залишились чергувати до приїзду піротехніків поліцейські. Сьогодні піротехніки мають вилучити та знешкодити боєприпаси.

 

Автор: Тамара Кіч