На ремонті дороги Зміїв – Таранівка вкрали 8 мільйонів гривень

10 березня у пресслужбі прокуратури Харківської області повідомили, що в Харківській області під час ремонту дороги місцевого значення підрядне підприємство порушило договір та не виконало заплановані дорожні роботи.

Як стало відомо, у 2018 році департамент Харківської облдержадміністрації уклав договір з підрядною фірмою на суму майже 11 мільйонів гривень, щоб зробити поточний ремонт  автомобільної дороги місцевого значення Зміїв – Таранівка на окремих ділянках. Департамент проплатив гроші у повному обсязі згідно з представленою технічною документацією.

Читайте також На Харківщині затримали банду, яка обкрадала автівки

Як установило досудове слідство, фірма-підрядник внесла до актів виконаних робіт недостовірні дані. Підприємство взагалі не виконало роботи з влаштування вирівнюючого шару з крупнозернистої асфальтобетонної суміші та влаштування шару з щебнево-піщаної суміші. Різниця між вартістю фактично виконаних робіт та робіт, які внесли до актів, склала майже 8 мільйонів гривень.


фото khar.gp.gov.ua

Як повідомили у відділі комунікації поліції Харківської області, 10 березня правоохоронці провели обшуки за місцезнаходженням підприємства, а також за місцем проживання та в авто фігурантів. Бухгалтерську, технічну, тендерну та іншу документацію вилучили.

Директору фірми повідомили про підозру за фактом заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, а також складання, видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України).


фото khar.gp.gov.ua

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.