На Харківщині накрили наркопритони та забрали понад три тонни наркотиків

фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Як повідомили 29 січня у пресслужбі поліції Харківської області, у масштабній спецоперації брали участь понад 600 поліцейських.

Протягом чотирьох діб понад 600 правоохоронців провели 350 обшуків та встановили 118 осіб, які причетні до незаконного обігу наркотичних засобів і психотропних речовин. За словами голови Нацполіції Ігора Клименка, поліцейські ліквідували 7 підпільних нарколабораторій, вилучили з незаконного обігу близько 200 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин, що становить близько 300 тисяч доз, а також понад 3 тонни прекурсорів для їх виготовлення. 

Зокрема, вилучили понад 80 кілограмів канабісу, більше 80 літрів опію ацетильованого, понад 30 кілограмів психотропу «Альфа PVP», 4 кілограми амфетаміну, а також 2 700 упаковок метадону та 2,5 тисячі упаковок сильнодіючого опіоїдного (наркотичного) препарату.   За попередніми підрахунками, сума вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку склала близько 120 мільйонів гривень.

Також поліцейські викрили дві злочинні групи з ознаками організованості. Одна з них «спеціалізувалася» на виготовленні психотропної речовини «Альфа PVP». Свою продукцію троє спільників реалізовували за допомогою чат-боту в месенджері.  Інша група виготовляла та збувала метадон. Організаторка цієї групи, яка мешкає у Києві, постачала наркотики двом спільникам із Харківщини. Спільники отримували товар, фасували його та розповсюджували у місті, роблячи закладки. Про їх місцезнаходження вони повідомляли своїй організаторці.

Було заблоковано 5 інтернет-магазинів, які розповсюджували наркотики та психотропні речовини, та виявлено 43 наркопритони. Затримали 16 осіб у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, 63 людям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, які пов’язані з незаконним обігом наркотиків та психотропних речовин.

Наразі продовжуються слідчі дії для документування злочинної діяльності фігурантів та збору доказової бази для притягнення їх до відповідальності.

Читайте також В Ізюмі зіткнулися дві автівки: є загиблий