На Харківщині поліція виписала понад 1100 протоколів за порушення карантину

фото zaxid.net фото zaxid.net
Більшість з них стосувалась відмови громадян від обсервації після повернення з-за кордону.

За порушення правил дотримання карантину в Харківській області правоохоронці склали 1144 адміністративні протоколи. У громадському місці поліцейські виявили трьох продавців, які торгували продуктами харчування без захисної маски, та два заклади, які працювали всупереч тимчасовим обмеженням. 

Загалом з початку превентивних заходів поліцейськими було складено 194 адмінпротоколи відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб. Серед керівників торгових закладів та установ харчування правоохоронці виявили 79 порушень, серед перевізників — 12, серед керівників підприємств, установ, організацій — 14. За порушення карантинних правил щодо самоізоляції громадяни отримали 844 протоколи. 

Відносно порушників поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкція статті передбачає штраф для громадян — від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.

Читайте також У Чугуївському районі зрізали черемши майже на 700 тисяч гривень