Наслідки негоди на Харківщині: біля Башкирівки на трасу впали дерева

На траси харкова вийшла спецтехніка: Служба відновлення та розвитку На траси харкова вийшла спецтехніка: Служба відновлення та розвитку

У Харківській області внаслідок негоди біля села Башкирівка на трасі Київ – Харків – Довжанський на проїжджу частину впали декілька дерев, шляхівники оперативно розблокували рух транспорту.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

«Близько 5 години ранку з півдня на Харківщину почав заходити сніговий циклон, що вже накоїв лиха в інших областях України. Негода з сильним поривчастим вітром швидкістю 15-20 м/с розповсюджується по всій території регіону. Дощ, за прогнозами синоптиків, поступово переходитиме у сніг, заметіль. Температура знижуватиметься до 3 градусів морозу, що може спричинити ожеледь. Аби запобігти ускладненням руху, дорожники працюють у посиленому режимі. Наразі проїзд автошляхами забезпечено: проїжджу частину оброблено протиожеледними матеріалами», - йдеться у повідомленні.

У ніч проти 27 листопада у Харківській області дорожники вивели на траси до ста одиниць спецальної техніки та використали 527 тонн піщано-соляної суміші та 14 тонн солі. Загалом було оброблено 1381 кілометрів доріг загального користування державного значення.

Роботи продовжуються та триватимуть у цілодобовому режимі аж до завершення негоди.

«Учасників дорожнього руху просимо враховувати погодні умови, бути уважними та обережними за кермом та, за можливості, утриматися від поїздок. Водії великовантажних транспортних засобів, яких негода застала в дорозі, можуть скористатися одним із 20 майданчиків транспортного відстою», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Харківській області через буревій без світла залишилися дев’ять населених пунктів.

Нагадаємо, що під впливом циклону на Україну обрушилися снігопади. У Харківській області погіршення погодних умов очікуються вдень 27 листопада.

Автор: Галина Гришко