Під Харковом молодик заживо спалив неприятеля

http://bryansktoday.ru http://bryansktoday.ru
Ймовірному вбивці загрожує довічне ув'язнення.

Резонансне вбивство сталося 26 грудня 2017 року в Лозівському районі. За даними Прокуратури Харківської області, 24-річний місцевий житель зустрів у магазині знайомого. З ним свого часу він «не поділив» жінку, а тому між ними склалися тривалі неприязні стосунки. Знайомий випивав з товаришами та щось розповідав, дивлячись у бік молодика. Потім усі гучно сміялися. 

Підозрюваному здалося, що знайомий розповідає своїм друзям образливі історії про нього, розсердився та вирішив вбити «кривдника». Дочекався, поки чоловік піде додому, та пішов за ним. Дорогою придбав бензин. Пальне налив у пластикову пляшку з-під пива, яке щойно випив. 

«У дворі будинку чоловіка молодик знайшов металеву палицю і увійшов з нею до приміщення. Там він побачив свого «кривдника» та вдарив його палицею по голові. Господар упав на підлогу. Зловмисник продовжив його лупцювати. Коли жертва перестала чинити опір, молодик відтягнув її до сараю і кинув у погріб. Потім облив жертву бензином та підпалив. Коли «кривдник» почав голосно кричати від болю, а приміщення погреба затягнуло димом так, що стало важко дихати, молодик пішов геть»— розповів процесуальний керівник у кримінальному провадженні — прокурор Лозівської місцевої прокуратури Юрій Новіков. 

Чоловік помер від опікового шоку.

Молодика, якого підозрюють в умисному вбивстві з особливою жорстокістю, рішенням Лозівського міськрайонного суду взято під варту без права внесення застави. Досудове розслідування триває. Максимальна санкція статті (п. 4 ч. 2 ст. 115 КК України) передбачає довічне позбавлення волі. 

Автор: Юлія Горобець