Під Харковом у будинок кинули гранату та підпалили два автомобілі

фото hk.npu.gov.ua фото hk.npu.gov.ua
Подія сталася вночі 5 лютого в селі Сороківка Харківського району, про це сьогодні повідомили у пресслужбі поліції Харківської області.

5 лютого о 01.45 правоохоронці отримали повідомлення, що в селі Сороківка Вільхівської територіальної громади біля двору 52-річного мешканця загорілися два автомобілі Audi Q7 і Кіа та на даху будинку стався вибух ручної осколкової гранати РГД-5 .

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, керівництво відділення поліції, спеціалісти вибухотехнічного управління та працівники ДСНС.  Після огляду транспортних засобів поліцейські  встановили, що автівки загорілися внаслідок підпалу. Також з місця події правоохоронці вилучили уламки корпусу гранати та запал.

Як повідомили у Суспільному, будинок та автомобілі належать подружжю, яке бореться з піщаними кар'єрами у громаді. Це їм підтвердив голова Вільхівської ОТГ Олександр Шмигаль, за його словами, люди не постраждали.

Читайте також У Лозівському районі судитимуть поліцейського-хабарника

Відомості про подію правоохоронці занесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

Поліція з’ясовує особу зловмисника та вживає заходів щодо його затримання.