Під Харковом згорів виробничий цех – Фото, Відео

У селищі Пісочин Харківського району горів цех з виробництва пластикових вікон. Про це повідомили 20 лютого в ГУ ДСНС у Харківській області.

Пожежа в Пісочині сталася ввечері 19 лютого. Вогонь зайнявся на виробничому підприємстві, яке виготовляє пластикові вікна, на вулиці Транспортній, 116. Як повідомили в ГУ ДСНС, рятувальників викликали о 19:26. 

До місця події відразу направили 2 пожежно-рятувальні відділення 7-ї Державної пожежно-рятувальної частини та підрозділ місцевої пожежної охорони селища Пісочин. На час прибуття перших підрозділів стало відомо, що горить одноповерхова будівля цеху площею понад 2500 кв. м. Усередині будівлі стояв автомобіль ВАЗ-2121, котрий також горів. Площа пожежі складала 1000 кв. м. Існувала загроза розповсюдження вогню на сусідні об’єкти, адже житлові будинки знаходяться за декілька метрів від цеху. Зважаючи на ситуацію, керівник гасіння пожежі підвищив рівень складності пожежі до 2-го і викликав додаткові сили та засоби.

Загалом у боротьбі з пожежею взяли участь 42 рятувальники, 10 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки ДСНС, у тому числі 2 авто Національного університету цивільного захисту України, а також пожежний потяг і автоцистерна МПК.

Розвідка пожежі не виявила всередині палаючого приміщення присутності людей. На гасіння вогню подали 7 пожежних стволів, працювало 4 ланки газодимозахисної служби. О 22:03 відбулась локалізація пожежі, о 04:28 — остаточна її ліквідація. Постраждалих немає.

Завдяки оперативним діям рятувальників удалося запобігти поширенню полум'я на більшу площу та захистити 2 сусідні будівлі. Причина виникнення займання та збитки, завдані вогнем, наразі встановлюються.

 

Автор: Тамара Кіч