Погрожував колишній дружині, а підірвався сам. Подробиці вибуху у Харкові

У Слобідському районі Харкова чоловіку через вибух гранати відірвало ліву кисть руки.

Подія сталася сьогодні, 20 листопада, у Слобідському районі Харкова. У дворі біля житлових будинків невідомий чоловік підірвав гранату, внаслідок вибуху йому відірвало частину руки.

Як стало відомо з інформації від правоохоронців, цей чоловік прийшов до квартири колишньої дружини та погрожував гранатою. Про погрози поліції повідомила сестра жінки. У квартирі, крім колишньої дружини, знаходився її батько та п’ятирічна дитина.

На місце події виїхали слідчо-оперативна група, спецпідрозділ  та вибухотехніки. Поліцейськи з'ясували, що чоловік прийшов до жінки начебто за грошовим боргом. Після розмови з нею він вийшов на вулицю та кинув одну гранату у вікно на кухні, другу – у кімнату, обидві гранати вибухнули, але жінка знаходилася у коридорі та не постраждала. Батька з дитиною на той час вона відправила на вулицю. Третю гранату чоловік підірвав на вулиці, на дитячому майданчику, вибухом йому відірвало кисть руки. 

Після чого його затримали правоохоронці та викликали «швидку».  

Як розповів «СК» директор «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктор Забашта, чоловік втратив кисть руки та  отримав осколкове поранення стегна, він госпіталізований. Жінка через вибух у квартирі отримала легкі подряпини, та від госпіталізації відмовилася.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України, речові докази вилучили. Наразі вирішується питання щодо затримання чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. За висновками фахівців вибухотехнічного управління поліції, чоловік був озброєний гранатами РГД-5. 

Читайте також Через карантин водій маршрутки під Харковом відмовився безкоштовно везти пільговика