Поліцейські знайшли ймовірного нападника на харківського журналіста

Фото: fakty.ua Фото: fakty.ua
12 червня Київський районний суд обиратиме йому міру запобіжного заходу.

Як повідомило кореспондентові Depo.Харків поінформоване джерело у поліції Харківської області, підозрюваним виявився Сергій Козлюк, який раніше брав участь як активіст у заходах «Національного корпусу».

За відомостями співрозмовника агентства, зараз із Козлюком проводяться слідчі дії, уже проведені обшуки. Сьогодні в Київському райсуді Харкова відбудеться засідання з обрання йому запобіжного заходу.

26-річному Козлюку оголошено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 171, ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

На цей час відомо, що Козлюк раніше підозрювався в розбійному нападі під час участі в господарському конфлікті в Золочівському районі. За даними джерела в поліції, у вересні 2015 року він керував групою бійців громадської організації «Східний корпус» у конфлікті на полі соняшнику в селі Уди. Вони виступили на підтримку однієї зі сторін конфлікту (поле належало одному господарству, але було засіяно іншим), внаслідок бійки троє представників протилежної сторони були доставлені в лікарню, один – у важкому стані. Також вони заявили про зникнення грошей і мобільних телефонів.

Нагадаємо, 7 червня на ТЦ «Барабашово» стався конфлікт навколо одного з магазинів, що знаходиться в оренді в учасника АТО. На стороні колишнього орендаря, у якого давно закінчився термін оренди, виступили представники «Національного корпусу», спровокувавши силовий конфлікт із застосуванням арматури, тупих і колючих предметів.

Під час конфлікту невідомі напали на харківського телеоператора Вадима Макарюка, який наразі знаходиться у важкому стані в Харківській міській лікарні № 7. Група невідомих накинулись на оператора: залили очі газом, розбили обличчя, розтрощили камеру і витягли звідти карту пам'яті з відзнятим матеріалом. На відео очевидців помітно, як невідомий стріляє у бік оператора.

Слідчі дії ведуться за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності), ст. 345-2 (насильство щодо журналіста), ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту оголосили про підозру.

Читайте також: Конфлікт на «Барабашово»: розшукуються свідки побиття телеоператора