Працівника держлісгоспу на Харківщині судитимуть за збиток у вісім мільйонів

Фото: kurs.if.ua Фото: kurs.if.ua
Правоохоронці викрили 26-річного лісничого Чугуєво-Бабчанського державного лісового господарства, який неналежно виконував свої обов’язки щодо охорони лісів від самовільних вирубок.

Слідчі СБУ встановили, що з початку 2019 року на території лісництва було незаконно вирублено майже 1300 кубічних метрів дерев цінних порід (405 дерев), що завдало державі збитків на майже вісім млн грн.

За даними слідства, службовцю було відомо про незаконну заготівлю деревини на території лісництва, яке він очолював. Однак він не перешкоджав протиправній діяльності. Слідчі Управління СБ України в Харківській області кваліфікували протиправні дії лісничого за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України як службову недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки, та оголосили підозру у вчиненні злочину. Прокуратура Харківської області вже затвердила підозру ліснику, що «не помітив» вирубку на 8 млн грн.



3 вересня, під час наради, голова ХОДА Юлія Світлична заявила, що  «керівникам підрозділів внутрішньої безпеки та правоохоронних органів поставлена чітка вимога щодо активізації діяльності у сфері охорони лісів та жорсткого контролю за ситуацією в усіх районах області», ідеться у повідомленні ХОДА.

Слідчі дії щодо порушень у Чугуєво-Бабчанському державному лісовому господарстві наразі тривають.

На даний час до Єдиного реєстру досудового розслідування внесено близько 100 кримінальних проваджень, частину з них уже спрямовано до суду. По інших справах проводяться слідчі дії.

Читайте також: У Дергачівському районі згоріло чотири забудови