Росіяни завдали масованого удару по Харківщині: область знеструмлена

Фото: Генеральний Штаб ЗСУ Фото: Генеральний Штаб ЗСУ
Сьогодні вранці, 10 жовтня, країна-агресор здійснили масований обстріл майже по всій Україні. Серед постраждалих регіонів опинилася і Харківська область.

«Жителі Харкова та області: залишайтеся в укриттях до відбою повітряної тривоги. Очікуються повторні ракетні удари», – закликає жителів Харківщини очільник ХОВА Олег Синєгубов.

Попередньо, зафіксовано 3 прильоти в Харкові. За словами мера міста Ігоря Терехова, удар припав на об’єкт енергетичної інфраструктури. У деяких районах міста пропало світло та відсутнє водопостачання. На місцях влучань уже працюють профільні служби.

«Фахівці обленерго, наші комунальники роблять усе можливе, щоби відновити нормальну життєдіяльність Харкова», – розповів мер Харкова.

Крім того, унаслідок обстрілу без електроенергії та водопостачання залишилась Первомайська громада. Про це розповів Первомайський міський голова Микола Бакшеєв.

У Харкові тимчасово припинено рух лініями метрополітену. Нагадуємо, що всі станції працюють як укриття. Роботу наземного електротранспорту також зупинено. Міська рада інформує, що зараз усі відповідні маршрути намагаються закрити автобусами.

ОНОВЛЕНО: «Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО», – Головнокомандувач Збройних Сил України.

Повідомляється, що обстріл Харкова здійснювався за допомогою ракет та РСЗВ. Про це в ефірі телемарафону розповів Харківський міський голова.

«Є обстріли та прильоти по критичній інфраструктурі. Наразі Харків повністю знеструмлений – немає електроенергії, немає подачі води, відповідно. Ми зупинили метро, ​​евакуювали людей, люди перебувають на станціях. Метрополітен працює як укриття. Ситуація, як і по всій Україні – напружена, але, попри все, паніки серед людей немає. Ми розуміємо, що йде війна, російський агресор застосовує всі недозволені методи, щоби здійснювати свою жахливу війну в Україні. Настрій – бойовий. Місто Харків було, є і буде Україною», – зауважив Ігор Терехов.

ОНОВЛЕНО: Триває робота з відновлення електропостачання. За словами Олега Синєгубова, частину районів Харкова та області вже підключають до електроживлення. Орієнтовний час відновлення електропостачання на більшій частині області 1,5-2 години. За попередньою інформацією, жертв та постраждалих серед населення унаслідок обстрілу немає.

«Внаслідок сьогоднішнього обстрілу рашистів переконливо просимо всіх, за можливості, сьогодні з 17:00 до 22:00 обмежити споживання електроенергії. Це допоможе пройти критичні навантаження наших електромереж», – заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко.

Автор: Юлія Гнатченко