Російські окупанти обстріляли евакуаційні автобуси в Боровій. ОНОВЛЕНО

14 квітня в Боровій Ізюмського району Харківщини здійснювалася евакуація мирних жителів. У результаті російські окупанти обстріляли евакуаційні автобуси.

Про це інформує Харківська обласна прокуратура.

— 14 квітня 2022 року російські військовослужбовці обстріляли евакуаційні автобуси з мирними мешканцями в смт Борова Ізюмського району. За попередніми даними, загинуло 7 осіб. Ще 27 людей отримали поранення, — пише у повідомленні прокуратура.

Розпочато розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. За такий злочин передбачено ув'язнення від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Розслідуванням займається Служба безпеки України в Харківській області.

За попередньою інформацією селищного голови Борової Олександра Тертишного, обстріляні були автобуси приватного перевізника, які евакуйовували людей з Попасної до Старобільська. Обидва міста з Луганської області. Через обстріли вони мусили змінити маршрут і поїхали через Борову. Врешті колона з автобусів та кількох автівок була обстріляна російськими військовими. В автобусах могло їхати від 30 до 42 осіб. 

Обставини та маршрут автобуса встановлюється правоохоронцями.

Також повідомляється, що у Борівській лікарні наразі перебувають сім поранених, серед яких одна дитина. Четверо осіб у важкому стані.

— Лікарня терміново потребує ліків, зокрема анестезії, а також продукти й одяг для постраждалих. Підвіз ліків та гуманітарної допомоги до Борової неможливі через зруйновані дороги та мости, а також через те, що російські військові забороняють переміщення між селами. Місцева влада звертається до Червоного Хреста з проханням допомогти організувати як мінімум доставку знеболювальних препаратів та анестезії, – йдеться у повідомленні селищного голови.

Автор: Олександр Манченко