Рятувальники витягли «швидку», автівку і трамвай зі складних ділянок доріг на Харківщині

За останню добу 15 грудня рятувальники Харківської області чотири рази допомогли водіям, що потрапили в складні обставини через ожеледицю.

Двічі надзвичайники витягали з проблемних ділянок дороги автомобілі (з яких одна – карета швидкої допомоги), один раз доставили лікаря на виклик та ще  допомогли звільнити шлях для трамваїв.

Як розповів речник ГУ ДСНС Харківщини Ігор Лупандін, одна з пригод трапилася з бригадою швидкої допомоги в  с. Слобожанка, що поблизу Липців. Медики їхали з виклику без пацієнта і потрапили на непроїзну ділянку дороги, де був підйом. Машина швидкої не могла подолати цю перешкоду, і довелося викликати рятувальників. Останні підтягнули «швидку» наверх, і далі медики поїхали самі.

Другий випадок стався з працівниками медичної служби поблизу с. Червоне Харківського району. Медики їхали на виклик до чоловіка, який упав з висоти. Машина швидкої доїхала до складної ділянки дороги, яку не могла подолати. Тоді медики викликали рятувальників, які забрали лікаря й довезли його на місце виклику. На жаль, чоловік помер, обставини його смерті з'ясовуються.

Читайте також: Під Ізюмом перекинувся мікроавтобус – загинула жінка

Ще одна автівка – але вже цивільна – потрапила у пригоду під Богодуховом. Джип рухався дорогою місцевого значення і з'їхав у кювет, звідки його витягали надзвичайники.

Крім того, підрозділи ДСНС залучались для допомоги КП “Міськелектротранс”. У Харкові, на вулиці Шевченка біля кола трамваїв на контактну мережу впало дерево. Комунальники разом з надзвичайниками розпилили дерево та вивезли, згодом рух трамваїв продовжився.

Читайте також: За добу на Харківщині травмувалося 289 людей

У Головному управлінні ДСНС у Харківській області проводиться постійний моніторинг оперативної обстановки. В усіх підрозділах Харківського гарнізону ДСНС введена резервна техніка для забезпечення та безперебійного циклу життєзабезпечення кожного району, а також налагоджується взаємодія з усіма аварійними та комунальними службами.

 

Автор: Тамара Кіч