Снігопад на Харківщині: якими дорогами складно проїхати - Фото, Відео

Фото САД у Харківській області Фото САД у Харківській області
Дороги Харківщини розчищують цілободово 244 одиниці спецтехніки та 230 робітників дорожньої служби. Станом на 9 годину ранку 13 січня, проїзд забезпечили на усіх автодорогах загального користування державного значення.

Сьогодні вночі, близько 2:00 години ночі з південної частини Харківської області зайшов циклон. Розпочалися опади у вигляді снігу з сильним східним вітром 15-20 м/с у Лозівському,, Красноградському ті Ізюмському районах. Згодом снігопад пішов на північ. Температура вночі  коливалась від -4оС  до 0оС, від -4оС  до -2оС.  

Читайте також: У Харківській області оголосили штормове попередження

Станом на 6:00 годину ранку 13 січня опади у вигляді  інтенсивного снігу  спостерігалися по  всій території області.

Через поривчастий вітер почали відкладатися снігові перемети до 50 см на автомобільних шляхах, у Красноградському (Сахновщинському, Лозівсьому (Первомайському), Ізюмському (Балаклійському), Чугуївському (Вовчанському) районах.  

Товщина снігового покрову по області склала від 5 см до 15 см. Інтенсивний сніг буде йти до 14:00 години. Циклон вийде з області вночі 14 січня.

Як повідомили у САД в Харківській області, дорожники працюють цілободово очищують проїзну частину від снігу, обробляють протиожеледними матеріалами дороги державного значення .

Пріоритетними трасами є Київ-Харків-Довжанський, Чугуїв-Мілове, окружна Харкова, а також напрямки, які поєднують Харків з районними центрами, а саме Донецький та Луганський напрямок.

На всіх проблемних ділянках чергує спецтехніка:  навантажувач та повноприводні автогрейдери. Це, зокрема, село Кам’янка, що за містом Ізюм, на кордоні з Луганською областю; Покотилівка (окружна дорога Харкова), Вовчанський напрямок – Старий Салтів, та Валківський напрямок.

Наразі задіяно 244 одиниць спецтехніки, в тому числі 44 навантажувачі та 230 робітників. Залучена додаткова техніка сторонніх підприємств. Для обробки доріг протиожеледними матеріалами протягом доби використано: 218 м3 піщано-соляної суміші та 50 т. технічної солі.

У разі виникнення технічних проблем у водіїв, траснпортний засіб можна залишити на майданчику для відстою транспорту, карта тут.

Також в області організовані стаціонарні пункти обігріву та пересувні від ДСНС.  

 

Автор: Тамара Кіч