Собака-привид рятує життя людей на Дніпропетровщині

На Дніпропетровщині пошуковці врятували життя літнього чоловіка, що пішов за дровами й упав у балку.

Сталося це 11 грудня 2012 року поблизу селища Дніпровське, де члени  Історико-пошукової організації «Пошук-Дніпро» на той момент вивчали територію Аульського плацдарму, відомого боями 1943-го, повідомили у ВГО "Союз "Народна пам'ять".

- Чоловік років 60-70, що живе на окраїні селища, очевидно, пішов за дровами і впав у балку, - розповів керівник 2-ої пошукової групи Сварник Дмитро. - Він частково паралізований після інсульту і майже не розмовляє. Враховуючи безпомічність чоловіка, віддаленість населеного пункту, а також холодну погоду, можна сказати, що загибель людини була б практично неминучою.

Герої історії не хочуть визнавати своєї заслуги в порятунку літньої людини.

- Ми не зробили нічого особливого. Якби не пес, що привернув нашу увагу своїм гавкотом, ми навіть не дійшли б до кручі, в якій знайшли чоловіка», - повідомив пошуковець Віктор Ольгашко. За його словами, невеликий чорний дворовий пес на краю балки щосили гавкав, ніби намагався привернути увагу людей. Пошуковці мали намір повернутися, однак пес гавкав тим відчайдушніше, чим більше вони віддалялися. «Це й змусило нас  підійти ближче й оглянути кручу, - продовжив розповідь В.Ольгашко, - Перше, що ми побачили в балці – сухе звалене вітром дерево на глибині майже п’ять метрів.  З-за нього видно було руку людини.  Це і був чоловік, який сильно забився в результаті падіння і зачепився за дерево. Недалеко від нього лежала пила. 

Сили практично залишили стару людину. Пошуковці підняли чоловіка й довели до будинку, напрямок якого той вказував рукою. «Місцевість там безлюдна. Ніде ні душі. Єдина вуличка зі старими будинками, і всюди порожнеча. Не було навіть у кого запитати, де живе цей чоловік», - каже В.Ольгашко. Говорити дідусь майже не міг. Тому ні його імені, ні обставин нещасного випадку пошуковцям не вдалося дізнатися. Вони припускають, що необхідність змусила хворого чоловіка вирушити за дровами.  Але він посковзнувся на краю балки і впав униз. На щастя, з дідусем був вірний друг, якого пошуковці й називають справжнім рятівником. 

Історія завершилася поверненням додому. На подвір’ї чоловіка зустріла дружина. Пса пошуковці більше не бачили. Кажуть, він кудись зник одразу, як тільки покликав людей  на допомогу.

Автор: Администратор сайта